Hirdetés

Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged teszt - ez már nem a homokozó, kishaver

|

Még több játékautóval és -motorral száguldhatunk a Hot Wheels Unleashed folytatásában, még változatosabb pályákon.

Hirdetés

Két évvel ezelőtt mutatta meg a Milestone, hogy - visszatérő partnerei segítségével - nem csak motorokat tud nagyon szépen digitalizálni, de játékautókat is. A 2021 őszén megjelent Hot Wheels Unleashed egy meglepően szórakoztató és minőségi versenyjáték lett, és nem is annyira könnyű, mint amennyire az alapanyagot látva gondoltuk volna.

Mivel a közönség is vevő volt rá, az olasz csapat ismét nekifuthatott, szokásához híven nem forradalmi újításokkal, hanem kisebb-nagyobb módosításokkal - meg persze kielégítően sok új tartalommal.

Hirdetés

Nyilván az összes kell

Az alapok tehát nem változtak: ismét játékjárműveket irányíthatunk különböző, látványos és hangulatos helyszínekre felépített műanyag pályákon, meg aszfalton, sárban és fűben, a gravitációt néha mágneses elemek segítségével, máskor meg ugratókkal legyűrve. A kollekcióban most már nem csak négykerekűek, de kétkerekűek is találhatók, több mint 130 vezethető járgány közül válogathatunk (tényleg, megvehetjük őket, nem kell arra várnunk, hogy random dobozokból essenek ki, viszont a kínálat mindig változik, és érmékért manuálisan is frissíthető, mert 2023-at írunk, és ezt mostanában így kell csinálni), melyek között számos licencelt is helyet kapott; például egy Gucci Cadillac 2001-ből, ami bizonyára minden gyermek álma. Szokás szerint az összes kisautó és kismotor gyönyörű, az anyagok elképesztő részletességgel lettek kidolgozva, látszik, mi fém és mi műanyag, a menüben nézegetni is élmény őket. A játék egyébként összességében szuperül néz ki, de ez az igazán értékes benne látvány tekintetében.

Mindegyiknek vannak statjai (eltérő a gyorsulás, a végsebesség, a fékerő és a kezelhetőség), más-más kategóriákba tartoznak, így más pályákon, terepeken érdemes választani, és fejleszthetjük is őket skillpontok, érmék elköltésével. A feloldott skillek közül csak pár lehet aktív, és több is olyan, hogy miközben bónuszt ad, valami más tulajdonságot gyengít, de eljátszadozhatunk ezzel, hogy szerezzünk egy kis előnyt. A játékok külsejét is módosíthatjuk, megélve ezzel gyerekkori álmainkat.

Vezetés közben végig nagyon kell figyelnünk, mert bár nehéz úgy lemaradni, hogy a verseny végéig már ne is törhessünk előre, nem csak a kanyarodás dobhat minket vissza az utolsó helyre. Több pályán is vannak például átugrandó szakadékok, amikre táblák figyelmeztetnek, de ha ezeket nem vesszük észre, máris kihullhatunk. Ellenfeleinket most már ki is lökhetjük egy gyors, a fizika törvényeit meghazudtoló oldalra vetődéssel, de ha elég ügyesen vezetünk, a közelünkbe sem érhetnek - ha viszont elszúrunk valamit, azonnal beelőznek, ami a kieséses versenyeknél iszonyú kellemetlen. Azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a boostolás mellett az ugrások és lökések is fogyasztják a boost-mérőt, így ha folyamatosan csak gyorsítani akarunk, egyes pontokon az üres mérő miatt elvérezhetünk.

Játékmódok terén nagy meglepetések nincsenek, egyjátékos módban hagyományos körversenyeken, időmérőkön, driftes pontgyűjtőn, kieséses megmérettetéseken, és kötetlenebb, ellenőrzőpont-gyűjtögetős eseményeken vehetünk részt, online pedig derbizhetünk is, és rombolhatjuk a többieket. Előbbi módok nagy része mások ellen is játszható.

A játék magját a Creature Rampage nevet viselő kampány adja, amit rajzfilmes átvezetőkkel, egy gyerekbarát, mókás sztorival dobtak fel, de óriási mondanivaló nyilván nincs benne, és ezt nyilván senki nem is várja el tőle. Bossharcok során győzhetjük le a várost ellepő szörnyeket, közben meg csak versenyzünk, amíg el nem jön a következő átvezető ideje. Egy ponton túl már nem olyan izgalmas, mint eleinte, kevesebb esemény is elegendő lett volna, ha már a nagyobb változatosságot nem tudták hozni. Ellenben sokkal nehezebb lesz a végére, mint amit a célközönségnek kijelölt fiatal korosztály élvezni tudna, gondolom - én is nehezen bírtam már teljesíteni a kihívásokat egy ponton túl.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Igazi játszótér

Természetesen most is építhetünk saját pályákat egy kiválóan működő pályaszerkesztőben, és mások alkotásain is próbára tehetjük magunkat. A Hot Wheels Unleashed 2-ben lényegében minden megvan, amit egy ilyen játéktól várhatunk, ha csak egy kicsit lenne még változatosabb, ha csak egy kicsit több játékmóddal, környezettel szolgálna, még jobban tudnánk szeretni - de azért az árkád versenyjátékok és a Hot Wheels játékautók szerelmesei könnyen rákaphatnak.

Arra érdemes ugyanakkor készülni, hogy már a megjelenéskor is van DLC, és számos autó később is felárért cserébe lesz megkaparintható. Ez is Milestone-hagyomány, kellemetlen, de az alap kínálat is ad eleget ahhoz, hogy ne legyünk nagyon szomorúak.

Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged
Játékautókkal versenyezni most is olyan jó móka, mint a Re-Volt óta bármikor.
Ami tetszett
  • Szórakoztató, árkádközeli, de nem túl egyszerű versenyzés
  • Gyönyörű járgányok kielégítő mennyiségben
Ami nem tetszett
  • Néhány verseny egyszerűen túl nehéz
  • Lehetett volna még egy fokkal változatosabb
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)