Hirdetés

Ilyen is ritkán történik: a Remedy csökkentette az Alan Wake 2 gépigényét

|

Egy frissítésnek hála már a régebbi videokártyák tulajdonosai is élvezhetik Alan Wake és Saga Anderson hátborzongató kalandját.

Hirdetés

Még a bitang erős 2023-as játékfelhozatalból is ki tudott tűnni az Alan Wake 2, amivel nemcsak azt érte el, hogy lelkesen dicsérjük tesztünkben, hanem több rangos díjat is bezsebelhetett. Ami az anyagiakat illeti, még nem pozitív a mérleg, de a Remedy derűlátó a misztikus túlélőhorror jövőjét illetően.

Az pedig vélhetően az eladásoknak is jót tesz majd, hogy a stúdió lazított a meglehetősen szigorú hardverkövetelményen, így most már kell feltétlenül RTX-kompatibilis videokártyára költenie minden megtakarítását annak, aki PC-n élvezné a két szálon és két helyszínen játszódó, hátborzongató kalandot.

Hirdetés

Megjelent ugyanis az 1.0.16.1-es update, melynek köszönhetően a belépőszinthez elég a továbbiakban egy GeForce GTX 1070-es is az RTX 2060 helyett. Aki pedig az Nvidia helyett inkább az AMD megoldásait preferálja, az is fellélegezhet, mivel a Remedy az új alsó határt a Radeon RX 5600 XT-nél húzta meg az RX 6600 XT helyett.

Érdemes megemlíteni, hogy az Alan Wake 2 támogatása a Remedy részéről nem merül ki pusztán javítások kiadásában, új funkciók (new game plus) beépítésében és a kód további optimalizálásában, hanem a történetet továbbszövő kiegészítők is készülnek. Ezek révén még mélyebbre merülhetünk abba az univerzumba, amelyen az Alan Wake széria a Controllal osztozik.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)