Hirdetés

Ilyen lenne az Assassin's Creed, ha az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején játszódna

|

Nem csupán a sztorit találta ki a mesterséges intelligencia, hanem még illusztrációkat is készített.

Hirdetés

Tele van izgalmasabbnál izgalmasabb momentumokkal a magyar történelem, amelyek nyomán meggyőződésünk szerint remek filmeket, sorozatokat lehetne készíteni, és persze videojátékokat is a legváltozatosabb műfajokban. A mainál pedig nincs is jobb alkalom arra, hogy eljátsszunk a gondolattal, vajon milyen is lehetne egy Assassin's Creed epizód, amelynek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc az alapja.

A képzeletünk helyett viszont az egyre okosodó Copilotra támaszkodtunk, azt kérve a Microsoft AI-asszisztensétől, hogy vázolja fel egy ilyen játék cselekményét, továbbá készítsen mutatós látványterveket is illusztráció gyanánt. A változtatás nélkül közölt (értsd: nem javítottuk a tárgyi tévedéseket, sem a nyelvhelyességi vagy stilisztikai hibákat) eredményt azonnal láthatjátok, ha egy picit lejjebb görgettek.

Hirdetés

Kezdjük először a játék koncepciójával, aminek az Assassin's Creed Liberty's Blade címet adta a Copilot, és saját szakállára női főszereplő köré húzta fel a sztoriját.

Helyszín: Budapest, 1848 (Itt hibázik az AI-asszisztens, mivel Buda, Pest és Óbuda csak 1873. november 17-én egyesült.)

Háttér: A Habsburg Birodalom szívében a magyar nép felkel a zsarnokok ellen. Budapest utcái forradalmi lelkesedést tükröznek, és a feszültség szinte tapintható. Mint egy Assassin, te ezen veszélyes tájban navigálsz, egyensúlyozva a Hadsereg iránti hűségedet a szabadság ügyének elkötelezettségével.

Főszereplő: Ismerd meg Eva Károlyi-t, egy képzett kardforgatót és szenvedélyes hazafit. Eva elvesztette családját a Habsburg rezsim brutalitása miatt, most pedig bosszút akar állni. De nem egyedül van - felfedezi az Assassinok rejtett Testvériségét, akik felismerik a potenciálját és az ősi módszereiket tanítják neki.

Játékmenet:

Parkour és Lopakodás: Mász fel a híres Budai Várba, száguldj tetőkről tetőkre, és ugorj toronyról toronyra. Hatolj be a Habsburg erődökbe, csendben likvidálva a korrupt tiszteket és kémeket. Olvadj be a tömegbe a tüntetéseken, kihasználva a káoszt.

Történelmi Alakok:

Lajos Kossuth: A magyar Országgyűlés karizmatikus vezetője. Eva segít neki a tömegek felrázásában.

Erzsébet császárné (Sisi): Egy összetett karakter - néha szövetséges, néha ellenfél.

Józef Bem: Egy lengyel tábornok, aki a magyarok oldalán harcol.

Fegyverzet: Eva egy szablyát (magyar kardot) és egy rejtett pengét használ. Személyre szabhatja a felszerelését a nemzeti színekkel és szimbólumokkal.

Küldetések és Feladatok:

Az Függetlenségi Nyilatkozat: Eva megvédi a dokumentumot, amely Magyarország szuverenitását hirdeti.

A Lánchíd Rablás: Lopj fontos hírszerzést a Habsburgoktól.

A Budai Vár ostroma: Védd meg a várat az imperialista erőkkel szemben.

Történelmi Pontosság: A játék gondosan újraalkotja a 19. századi Budapestet, az épületektől a macskaköves utcákig. Eva valódi történelmi alakokkal interakcióba lép, és cselekedeteik befolyásolják a forradalom kimenetelét.

Cselekményfordulat:

Ahogy Eva egyre mélyebbre hatol az Assassin Testvériségbe, felfedez egy titkot: Templárok a magyar nemesi körökben. Ezek a hűtlenek mindkét oldalt manipulálják, saját hasznukra húzzák az időt a konfliktus meghosszabbításával. Eva leleplezi őket, mielőtt belülről szétrombolják a forradalmat

Tessék, kész is van a vázlat, ami alapján a Ubisoft akár már ma nekiállhatnak összerakni a magyar történelem egyik meghatározó eseménye előtt tisztelgő Assassin's Creedet. Mi kipróbálnánk, istenuccse.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Most pedig következzenek azok a látványtervek, amelyek segítségével igyekezett megragadni a forrongó Pest-Buda hangulatát.

Az első képen szélben lengedező, nemzeti színű lobogók és magasan száranyaló turulok foglalják keretbe a forradalom és a szabadságharc történelemkönyvekből kifelejtett hősét.

Ezúttal egy nemzetközi viszonylatban is ismert szimbólumot választott a Copilot, csak az a baj, hogy az Országház 1885 és 1904 között épült Steindl Imre tervei alapján, jóval a szabadságharc leverését követően. Azért pedig külön fekete pont jár, hogy a tömeg látszólag a befagyott Duna jegén vonul.

Itt is félrement pár dolog, de kétségtelenül vicces a gondolat, hogy Pest-Buda és London egykutya, másrészt pedig vagy a Duna/Temze vált oly haragossá, akár a tenger, vagy nemes egyszerűséggel a tengerpartra költöztette az AI-asszisztens a várost.

Amellett, hogy bakizik a Copilot, még csak nem is következetes, hiszen a leírásban szereplő szablya helyett pisztolyt adott Éva kezébe, aki látszólag egy másik forradalom forgatagába csöppent, Párizsba, több mint mint 60 évet visszautazva az időben.

A nemek közötti egyenlőség jegyében megnéztük azért férfi főhőssel is az Assassin's Creed Liberty's Blade-et. Nevezzük őt a poén kedvéért Károlyi Ádámnak.

Nem az a baj, hogy a csak keveseket érdekel Ádám lelkesítő beszéde, hanem hogy a Copilot ismeretlen rendeltetésű, beazonosíthatatlan eszközökkel is kiegészítette hősünk arzenálját.

Március 15-ei utcakép békésen sétálgató tömeggel, az előtérben hősünkkel, aki meg sem próbálja elrejteni fegyvereit. A háttérben a Szent István Bazilika magasodik.

Idáig tartott a nyugalom, mert a tömeg egyik fele épp nekiront a másiknak. Van, aki nagyra nőtt póni (vagy a növésben megrekedt paci?) hátán érkezett.

Tud a Copilot normális méretű lovast is alkotni, ha nagyon akar.

Ráadásul az is eszébe jutott, hogy lovasnemzet a magyar, ezért nyeregbe ültette Ádámot.

Ha lobogókkal háborút lehetne nyerni, akkor az osztrákoknak esélyük se lenne, akkora zászlótenger emelkedik a magasba harcra kész hősünk mögött.

Mit szóltok a Copilot által megálmodott Assassin's Creedhez? Játszanátok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)