Hirdetés

Irán(y) Irán! - MMO a Közel-Keletről

|

Az Arab-félsziget nem a játékfejlesztéséről volt híres. Sokan sokra gondolnának, de arra végképp nem, hogy innen kerülne ki a következő generáció John Carmackje. Egészen mostanáig...

Hirdetés

Az iráni Nemzeti Számítógépes Játék Alapítvány - ez ám a titulus - nemrégiben bejelentette, hogy országuk büszkén mutatja be legelső online szerepjátékukat, ami a rejtélyesen hangzó Asmandez - az angol változat címe: Sky Fortress - nevet kapta.

A történet roppantul egyszerű. Az igencsak távoli jövőben, háború robban ki az emberek és robotok között. Egyik oldal sem kegyelmez, de szerény kis fajunk végül nem tudja felvenni a harcot a szüntelenül áradó acélmonstrumok ellen. Így az emberiség elmenekül Limbasra, egy közeli naprendszerbe, hogy ott próbáljon meg új életet kezdeni, illetve innen veszi fel a harcot az ellenség hordái ellen.

Behrouz Minai, az alapítvány feje úgy véli, hogy az Asmandez egy új korszak kezdetét jelenti, melyben ledől minden sztereotípia, ami az országot gúzsba zárja. "Iránban 10 millió ember játszik PC-s játékokkal, de közülük csak 100-an képesek megtervezni, s megalkotni egy játékot. Célunk, hogy ezzel a játékkal felkeltsük azoknak a fiatal iráni programozóknak a kedvét, akik esetleg eddig nem igazán mertek a nagyközönség elé állni ötletükkel."

Az Asmandez, azaz Sky Fortress mostanra már több, mint 5000 taggal büszkélkedhet. Habár még nincsen angol nyelvű oldala, az kiadó beígért már egy frissítést. Addig pedig csak várni tudunk, és azt fontolgatni, hogy adjunk e esélyt Irán premier játékának. Amondó vagyok, hogy ez a legkevesebb!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)