Hirdetés

Iszonyúan sokat kell még várnunk az új Mass Effectre egy jelentés szerint

|

Egy iparági bennfentes a Dragon Age: Dreadwolf példáját vette alapul.

Hirdetés

Egy ideje már aggódva figyeljük, hogy mi zajlik a BioWare-nél. Az egykor még a legnagyobbak között helyet foglaló csapat egy ideje nem találja önmagát, amit olyan fiaskók jeleznek, mint az Anthem és a Mass Effect: Andromeda, az utóbbi hónapokban pedig ennek meg is lett az eredménye: leépítések sújtották a stúdiót, veterán írókat is elküldtek, és még egy olyan kultikus címet is ki kellett adniuk a kezükből 12 év után, mint a Star Wars: The Old Republic

Két nagy projekt van, amely talán visszaemelheti a BioWare-t a korábbi magasságokba: a Dragon Age: Dreadwolf és a következő Mass Effect. Előbbi élvez elsőbbséget, és bár a vállalat nem kommunikálta, hogy mikor számíthatunk rá, az egyik iparági bennfentes, Jeff Grubb nyár végén azt mondta, hogy forrásai szerint többször is módosítottak a dátumot a háttérben. A jelenlegi cél állítólag 2024 nyara, de Grubb szerint van rá esély, hogy elhalasztják 2024 végéig/2025 elejéig. 

Hirdetés

Miután lement az N7 Day, és a BioWare mutatott némi teasert a rajongóknak a következő Mass Effect kapcsán, újfent felmerült, hogy ha a Dreadwolf legkorábban 2024 nyarán jelenhet meg, akkor a még csak a fejlesztés elején járó Mass Effect 4-gyel/5-tel (hivatkoznak rá így is, úgy is) mi a helyzet. A Giant Bomb munkatársa, Jeff Grubb a Game Mess Morning podcastben számolt be egy lehangoló forgatókönyvről a forrásaira és a Dragon Age: Dreadwolf példájára alapozva.

Azt hivatalos közleményből tudjuk, hogy jelenleg egy kisebb csapat dolgozik a Mass Effect franchise következő fejezetén, a stúdió nagy része a Dreadwolf befejezésén szorgoskodik. Grubb elmondta, hogy kapcsolatai szerint hasonló a helyzet, mint a Dragon Age-nél, amit 2018-ban jelentettek be, és csak valamikor jövőre kapjuk meg, ami 6 évet jelent. Ebből kiszámolható, hogy a Mass Effect 4/Mass Effect 5 esetében 2029-nél előbb nem beszélhetünk megjelenésről. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)