Hirdetés

Izgalmas részletek derültek ki a Control multis spin-offjáról

|

A Remedy új információkat osztott meg a Condor munkacímen készülő projektről.

Hirdetés

A Remedy Entertainment az Alan Wake 2 után sem vonul szabadságra, javában dolgozik más projekteken az AW2 kiegészítőin felül. A stúdiónál készül a Max Payne és Max Payne 2 egy játékba fűzött remake, a Tencent támogatásával megvalósuló Project Vanguard, valamint a Controlt franchise-zá bővítik, amit egy mellékszál és egy folytatás képében képzeltek el. 

Utóbbi még mindig nem lépett ki a tervezési fázisból, előbbi viszont formálódik: a Condor kódnevű kooperatív multiplayer spin-off lesz a Remedy első szolgáltatásalapjú játéka, és miután a finnek már teljes kontrollt gyakorolnak a franchise jogai felett, senki sem szólhat bele a koncepcióba. 

Hirdetés

A vállalat pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy a Condor kezdeti költségvetése 25 millió euróra rúg, és a Remedy saját motorjára, a Northlightra épül. A projekt tavaly év végén lépett a fejlesztés következő szakaszába, a végeredmény a tervek szerint PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re is meg fog jelenni. 

Arról is érkezett néhány információ, hogy mi a spin-off háttere. Időben a Hiss-invázió után járunk, amikor a Federal Bureau of Control székhelye, az Oldest House zárlat alatt áll: a veszélyes természetfeletti erők olvasztótégelye ez, ahol csapdába estek az ügynökség utolsó képviselői, akinek ki kell tartani, hogy visszaszerezzék az irányítást. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Remedy szerint a Control franchise sokkal több, mint egy történet vagy egy karakter, ezért a Condor megjelenésekor "közös utazásra hívja a játékosokat az Oldest House mélyére", ahol ellenségek és akadályok garmadájával kell szembenézniük, de a felszerelésükre és egymásra támaszkodva lesz némi esélyük a sikerre. A stúdió megerősítette, hogy nem free-to-play címről van szó, de nem is kérnek érte teljes árat.

"Ezek olyan prémium játékok, amelyeknek alacsonyabb lehet a kezdeti árcédulája, de a frissítések, bővítések és potenciálisan mikrotranzakciók révén hosszú távú bevételt jelentenek. Ezeknek a játékoknak a legfontosabb megkülönböztető jegye a megjelenés utáni támogatás fázis, amelynek célja, hogy a játékosokat éveken keresztül lekösse."

- magyarázta a vállalat. Addig is, ha van Game Pass előfizetésetek, lehetőségetek van bepótolni a Controlt (vagy újrajátszani), mivel március közepén bekerült a szolgáltatásba az Ultimate Edition.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)