Hirdetés

Jelszótolvaj malware után vizsgálódik az Activision, Call of Duty csalókat támadhatnak a hackerek

|

Nemcsak a kiadó, hanem egy csalásokat fejlesztő csapat is jelentette, hogy veszélyes program lopja a játékosok adatait.

Hirdetés

Alapos vizsgálatot indított az Activision,  miután a játékosbázisuk egy részének adatai elkezdtek kiszivárogni az internetre. Egy neve elhallgatását kérő dolgozó elmondása szerint a kiadó igyekszik segítséget nyújtani a bajba jutott játékosoknak, hogy az adataikat ellopó malware-t el tudják távolítani a gépükről, és mihamarabb viszakaphassák az accountjukat.

A vállalat szóvivője szerint a szerverek továbbra is biztonságban vannak, de több fiók is érintett, az ugyanakkor még nem derült ki, hogy hogyan terjed a malware.

"Egyelőre nincs elég adatunk a fertőzés terjedését illetően, de elképzelhető, hogy csak olyanok gépére került fel, akik valamilyen illegális külső szoftvert töltöttek le vagy használtak."

Alapesetben örülni szoktunk, ha a csalók elnyerik méltó büntetésüket, de ha a malware nem csak Battle.net fiókokra, hanem más jelszavakra és kripto pénztárcákra is utazik, akkor azért nem fogunk kárörvendően kacagni. A támadássorozatot egy Zeebler nevű arc jelentette először, aki egyébként cheateket fejleszt a Call of Duty-hoz.

Hirdetés

A csalásokat terjesztő PhantomOverlay oldalán osztotta meg, hogy terjed egy ilyen malware a neten, ami "legitim" programnak álcázza magát, de közben a felhasználók adataira utazik. Többen jelentették, hogy egész konkrétan a csalásokkal foglalkozó oldalhoz tartozó felhasználójukat is feltörték. Zeebler talált és a neten egy adatbázist az érintettek ellopott információival, ezt követően vette fel a kapcsolatot az Activision-Blizzarddal és más cheatkészítőkkel.

Egyelőre nem kell pánikolni: ha valaki nem használ csalásokat, az minden bizonnyal biztonságban van, ezzel együtt ha eddig nem tettétek, mindenképp kapcsoljátok be a kétlépcsős autentikációt!

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)