Hirdetés

Jöhet egy 100 dolláros Diablo IV kiegészítő? Furcsa kérdéseket feszeget a Blizzard

|

Oké, azt mind tudjuk, hogy szerettek mészárolni és lootot gyűjteni, de itt az a kérdés, hogy mennyire.

Hirdetés

A Diablo IV mind árában, mind gyártási minőségében prémium kategóriás, AAA akció-RPG. A játék folyamatosan kapja az ingyenes tartalmi frissítéseket és a kiegészítőket, ehhez pedig konstans bevételre van szükség. Ezért léteznek a pénzért megvásárolható kozmetikai szerelések, és a fizetős battle passek. A formula működése nem kérdéses, és a Diablo IV bevételi adatai között feltehetően majd az is szép nagy kiugrást hoz, amikor annak fizetős kiegészítője, a Vessel of Hatred is megjelenik jövőre.

A kérdés itt az, hogy mennyit lennél hajlandó fizetni egy kiegészítőért. A World of Warcraft videóiról elhíresült Bellular rátalált egy kérdőívre, amit elmondása szerint a Diablo közösség egyes tagjai kaptak meg, és melyeken különböző kiegészítő árak szerepelnek.

Hirdetés

Az egyes konstrukciók árazása 50-től 100 dollárig tart, és különböző extrák (karakter skinek és platinum érmék )vannak felsorolva a különböző kiszerelésekhez, értelemszerűen azt kutatva, mire és mennyire hajlandóak a játékosok ennyi pénzt költeni.

Bár szeretnénk nagyot szörnyülködni a 100 dolláros konstrukción, azt ne felejtsük el, hogy a Destiny 2 is hasonló árazást használ. Ott 100 dollárért (illetve helyi valutában 35 ezer forintért) cserébe megkapjuk a kiegészítőt és az adott év összes battle passét. A Diablo IV kiegészítő potenciális kiszereléseinek esetében is van olyan konstrukció, ahol az év összes bérlete jár a csomag mellé extra szezonális platinummal együtt. Ez érthető, még ha nem is tetszik.

Az egyetlen része ennek a kérdőívnek, ami tényleges aggodalomra ad okot, az a "funkcionális tárgyakhoz való korai hozzáférés" fogalom, mint potenciális jutalom a nagyobb csomagok megvásárlásáért. Itt Unique kategóriás tárgyak és Legendary Aspectek korai hozzáférést pedzegetik, melyek már erősen a pay-to-win kategóriát súrolják, és felforgatják majd a közösség gyomrát.

A Vessel of Hatred még nem kapott árcímkét, így könnyen lehet, hogy annak árazásához szeretné kipuhatolni a helyzetet a kiadó. Akárhogy is, a kérdés adott: mennyit fizetnétek egy Diablo IV kiegészítőért?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)