Hirdetés

Késik a Core i5 CPU és a P55-ös lapkakészlet

|

A jelenlegi piaci helyzet és a halomban álló készletek lassításra késztetik a gyártót.

Hirdetés

A Digitimes forrásai szerint az Intel a Core i5 néven emlegetett Lynnfield processzorok és a P55-ös lapkakészletek megjelenésének elhalasztásáról döntött. Az eddig ismert július végi start augusztus végére, szeptember elejére változott, ám ha az akkori piaci helyzet úgy diktálja, akkor további halasztás is elképzelhető.

 

intel_lynnfield.png
 

 

A csúszás fő okának az alaplap gyártóknál feltorlódott 4-es szériájú lapkákat jelölték meg, az Asusnál pl. 6-7 millió Intel 4×-es lapka áll gyártásra és eladásra várva. Valamit kezdeni kell a készlettel, ugyanis az Intel a P55 megjelenését követően nyugdíjazni fogja a P45 és P43 lapkákat, az IGP-t tartalmazó G-s változatokat pedig a belépőszintre száműzik.

 

intel_havendale.png
 

 

A háttérben természetesen azért zajlanak a fejlesztések és próbagyártások, friss hírek szerint az Intel már februárban megkezdi a később belépőszinten megjelenő Havendale processzorok mérnöki példányainak gyártók felé történő postázását. A tömeggyártás valamikor ősszel kezdődhet meg, az új széria bevezetése azonban valószínűleg átcsúszik a következő év első hónapjára. Ezzel is időt hagyva a Core-alapú alsó-kategóriás processzorok kifutásának.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)