Hirdetés

Korhatáros szigorítások Európában is

|

Európában új, sokkal keményebb szabályzat, illetve büntetések bevezetésére számíthatnak azok a számítógépes és konzoljátékokat árusító boltok, amelyek korhatáros termékeket adnak el kiskorúaknak.

Hirdetés

A bejelentést Franco Frattini, az European Union Justice and Security nevű szervezet megbízottja tette. Frattini szerint azért van szükség szigorításokra, mert szerinte a jelenlegi rendszer nem működik jól: az eladók nem nézik meg, hogy milyen korhatárral adják el a játékokat. Frattini az ígéri, hogy a különféle országok megfelelő minisztereivel együttműködve fogják „harmonizálni” a büntetéseket. (Ami nagyjábol azt jelentheti, hogy cizelláltabban dolgozzák ki a szabályrendszert.)
Egyébként természetesen Frattini is elég ferde szemmel nézi a játékvilágot: nála a vörös posztó a Rule of the Rose nevű horror játék volt. „Az ilyen játékok borzalmas például szolgálnak gyermekeinknek.” – nyilatkozta. Az olasz megbízott ügyködésének köszönhetően a játék novemberi megjelenését Európában és Ausztráliában leállították.
Arra a kérdésre, hogy Frattini pontosan hogyan képzeli el az egész Európára kiterjedő „harmonizálásait” , még nem válaszolt…

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)