Hirdetés

Látványos előzetest és megnyugtató hírt hozott az Atomic Heart fejlesztője

|

Még mindig különleges élménynek tűnik a BioShock és a Prey Szovjetunióban nevelkedett kisöccse.

Hirdetés

Mindig is volt valami különleges bájuk, egyedi zamatuk a kelet-európai térségből származó FPS-eknek (elég csak felidéznünk a S.T.A.L.K.E.R. vagy a Metro szériákat), és az eddig kiadott álló-, illetve mozgóképes anyagok láttán úgy tűnik, mindebből bőségesen kijutott az orosz Mundfish alkotásának is. A Tencent, a Gaijin Entertainment és a Gem Capital által pénzelt stúdió 2017 óta dolgozik saját félresiklott utópiáján, amelyet elsősorban az épp 15 éves BioShock ihletett, de a fejlesztők bevallottan nagy rajongói a Doomnak és a Falloutnak is.

A srácok első alkotása, az Atomic Heart 1955-ben játszódik, másfél évtizeddel azután, hogy a robotikában élenjáró Szovjetunió gyors és fölényes győzelmet aratott Hitler Németországa felett. Az emberéletben mért veszteség azonban még így is oly magasra rúgott, hogy a szovjetek végül nekiláttak az üzemek automatizálásának, a bennük robotoló gépeket pedig a Collectiv 1.0 névre keresztelt hálózatban (amolyan kezdetleges internetszerűség) kapcsolták össze a hatékonyabb működés kedvéért.

Hirdetés

A következő nagy áttörést Dmitriy Sechenov felfedezése, az élő szöveten alapuló, programozható neuro-polymer hozhatja el, valamint a továbbfejlesztett Collectiv, amit a kollektív tudat felsőbbrendűségében hívő tudós az 55. születésnapján szeretne bekapcsolni. Természetesen valami félresiklik, és a KGB a P-3 kódnévre hallgató, mentálisan labilis ügynökét küldi az eset kivizsgálására, miután megszakad a kapcsolat a kísérleteknek otthont adó létesítménnyel.

Ő az, aki a legújabb trailerben is felveszi a küzdelmet az irányíthatatlanná vált robotokkal, amelyek válogatás nélkül lemészárolták a személyzetet. Megfékezésükre hagyományos fegyvereken túl furcsa szerszámokat és egy különleges kesztyű révén pedig természetfelettinek ható képességeket (tárgyak mozgatása, fagyasztás stb.) is bevet, változó sikerrel.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X|S-re fejlesztett (egyenesen a Game Passban fog elrajtolni) Atomic Hearthoz még mindig nem társítottak megjelenési dátumot, ezért érthető, hogy sokan attól tartanak, rövidesen felkerül még egy játék a 2023-ra halasztott címek listájára. A fejlesztők azonban a Twitteren ismét megerősítették, hogy továbbra is idei megjelenést terveznek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)