Hirdetés

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga és Fable - ezzel játszunk a hétvégén

|

Messzi-messzi galaxisokba és fantázia szülte világokba vágyunk a szürke hétköznapok után.

Hirdetés

Felteszem, mindannyian ismeritek az eszképizmus fogalmát, de ha netán mégsem, akkor elárulom, hogy leegyszerűsítve menekülést jelent, menekülést a zord valóság elől. Erre a célra a filmeknél és még a könyveknél is alkalmasabbak a videojátékok, amelyekben nem ritkán olyan világok elevenednek meg, amelyek vonzóbb alternatívát nyújtanak a miénknél, és lehetővé teszik, hogy eltávolodjunk attól, ami nekünk nem tetszik, és ami frusztrál.

Ennek hódolunk tehát az előttünk álló napokban, kieresztjük a gőzt és feltöltjük a lemerült elemeket. Még az is megeshet, hogy közben megmentjük a világot, vagy épp ellenkezőleg, igába hajtjuk, a lényeg, hogy azt csináljuk, amit szeretünk.

Hirdetés

HP - GTA 5, Gran Turismo 7 és Tiny Tina's Wonderlands pillanataim mellett most már a LEGO Star Wars: The Skywalker Saga is begyűrűzött az életembe, egyszerűen imádom. Más most nem is kell, a következő hetekben családi program lesz a messzi-messzi kockagalaxis felfedezése, egyelőre tökéletesen kiüríti a valóságunkba belefáradt agyamat. 

Paca - Folytatom a Marvel's Guardians of the Galaxy végigjátszását, mert korábban félbehagytam, de visz tovább a hangulata és a sztorija. A játékmenetért, illetve azért, hogy a társaim folyton utasításért könyörögnek, nem rajongok annyira, de a történet végére nagyon kíváncsi vagyok. Pihenésképp Fesztáv, sokat játszottunk a barátnőmmel mostanában, és egyetlen egyet sem nyertem még, ha a hétvégén sem sikerül, első adandó alkalommal repülök délnek a költöző madarakkal.

Csirke - Messze nem értem még a LEGO Star Wars: The Skywalker Saga végére, és ez végre egy olyan játék, aminél nem kell kiküldeni a nappaliból a gyerekeket (az Elden Ring esetében más volt a helyzet), ők is együtt izgulhatnak azon, hogy apa elég ügyes lesz-e a következő pályán. Spoiler: nem lesz. 

Zs - 16 évnyi kihagyás után ismét elővettem a Fable-t, ami egyszerre csalódás és egyszerre orbitális nosztalgia-trip. Csalódás, mert az egykor grandiózusnak érzett sztori ma már kissé együgyűen hat (a humor viszont továbbra is ott van), a nosztalgiát pedig nem kell magyaráznom, egészen elképesztő élmény, ahogy sorra előbújnak a memóriámból az elfeledettnek hitt helyszínek és jelenetek.

- Már tényleg csak a sztori leges-legvége van hátra a Death Strandingből, így azt mindenképp szeretném belesűríteni a hétvégémbe, ami egyébként elég mozgalmasnak ígérkezik. Ha esetleg ezen kívül maradna egy kis időm játszani, valószínűleg visszanézek a Total War: Warhammer III-hoz, ugyanis nemrég befutott az 1.1-es patch, néhány kifejezetten érdekes változtatással.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Gucs - Lehet, hogy sokan megköveznének ezért, de letöltöttem a Fortnite-ot, és egészen elképesztő, milyen sikerélményeim voltak az építésmentes meccseken. A karakterem nem táncol a Rasputinra, fizetős battle passem sincs, de a rengeteg CS:GO és Siege után gyakorlatilag igazi guilty pleasure az Epic játéka, ami építkezés nélkül olyan, mint egy jópofa PUBG. Valószínűleg a hétvégén is levezetem majd a feszültséget az ugrándozó Pókember-hasonmásokon, ha épp nem menne olyan jól a Siege. Vicceskedést félretéve, tényleg ajánlom a Zero Build játékmódot.

Kivi - Nemrég jelent meg az MLB The Show 22, és el is kezdődött a baseball szezon pár napja, így adja magát, hogy leginkább erről a sportról fog szólni a hétvége. Aki szereti az ultimate team módokat, adjon a játéknak egy esélyt, a Sony San Diego évek óta kiemelkedő tartalommal pakolja tele a Diamond Dynasty-t. 

Szada - Folytatom a Tiny Tina's Wonderlands nyüstölését, és élvezem, hogy állandóan meg tud lepni a játék. Több ilyen őrült cuccra lenne szükség. Emellett Star Wars regényeket olvasgatok, kifejezetten a Köztársaság Fénykora vonalon, amit nagyon erősen kezdett Charles Soule (és lehet, hogy az egyik új kedvenc írómmá válik ezáltal), de nagyon kíváncsi vagyok a többi könyvre is.

Chava - Örömmel jelentem, veszteség nélkül zárult az öngyilkos küldetés, így átnyergelhettem a Mass Effect: The Legendary Edition harmadik tagjára. Ez persze azt is jelenti, hogy a következő néhány hétvégén olyan leszek, mint akinél beakadt a lemez, és kizárólag a Mass Effect 3-ról fogok írni. Nézzétek el nekem.

Ti mivel játszotok ezen a hétvégén?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)