Hirdetés

Mafia III - ezzel próbálkozz, ha el sem indul, fagy, vagy fekete képernyőt mutat

|

A Mafia III PC-s változata sajnos sok játékos gépén változatos technikai hibákat produkál, de szerencsére van néhány módszer, amikkel kiküszöbölhetjük ezeket.

Hirdetés

Nagyon úgy tűnik, hogy a Hangar 13-nak csupán annyi ideje volt a megjelenésig, hogy a Mafia III PC-s változatát játszható, de közel sem tökéletes állapotba hozza, ami sajnos nem csak a 30 fps korlátban mutatkozik meg.

Sokaknak omlik össze a játék egy-egy átvezető animációnál, de a fekete képernyők is gyakoriak, ahogy főleg Windows 10 alatt akadnak olyanok is, akiknek el sem indul a játék. A Mafia III készítői minden bizonnyal dolgoznak a szükséges patchen, de addig is a Gameranx csapata összegyűjtött néhány módszert, amik megoldást jelenthetnek a fent leírt problémákra.

Videokártya-driver frissítés

Sajnos egy játék működésében még mindig elég nagy szerepe van a különböző drivereknek, így nem meglepő, hogy az Nvidia és az AMD és kiadott egy új illesztőprogramot a a Mafia III megjelenésének táján. Az Nvidia oldalán a  373.06-os verziószám a nyerő, míg a Crimsonnál a 16.10.1-es változatot érdemes keresni.

Visual C++ frissítés

Ez egy kifejezetten Windows 10-es problémának tűnik, a Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015 ugyanis kapott egy frissítést az operációs rendszeren, ami nem kizárt, hogy nem megfelelően, vagy egyáltalán nem lett telepítve. A Mafia III problémáinak megoldásához ezt a változatot kell installálnotok, ha viszont ez sem oldja meg a problémát, érdemes megpróbálkozni az összes, Visual C++-hoz kapcsolódó program eltávolításával, a gép újraindításával és a fent linkelt program újbóli telepítésével.

A Windows 10 Anniversary Update telepítése

Ugyan a Windows 10 mindent megtesz, hogy a felhasználókra tukmálja az összes lehetséges frissítést, vannak, akik érthető okoknál fogva inkább manuálisan töltik le az operációs rendszer újabb verzióit. Ennek megvannak az előnyei és hátrányai is, az Anniversary Update például több problémát is okozott a megjelenésekor. A Mafia III hibáit viszont úgy tűnik, többeknek ez a frissítés is helyrehozhatja, így érdemes lehet megpróbálkozni most a telepítésével. Csak előbb készítsetek egy rendszer-visszaállítási pontot, biztos ami biztos.

A Windows Explorer újraindítása

Itt már kezdünk a fekete mágia területére tévedni, de több különböző problémára is megoldást jelentett már a Windows Explorer újraindítása. Erre a feladatkezelőből van lehetőségetek, amit a Ctrl+Shift+Esc kombinációval, vagy a Ctrl+Alt+Del menüből is előhozhattok. Itt a folyamatok között kell megkeresnetek az explorer.exe-t, amire a jobb gomb lenyomása után egy újraindítási parancsot is adhattok Win 10 alatt.

A játékfájlok ellenőrzése

Ha pedig minden kötél szakad, érdemes azt ellenőriztetni a Steammel, nem csúszott-e hiba a játék letöltésébe, vagy telepítésébe. Ehhez a telepített játékok között meg kell keresnetek a Mafia III-at, majd a jobb gombbal megnyitott menüben a tulajdonságok opciót választani. Itt a helyi fájlok fülön találjátok a Játékfájlok épségének ellenőrzése opciót, ami szépen átfésüli az állományokat hibák után kutatva.

Ha ezek közül semmi nem segít, akkor viszont jobb híján valószínűleg marad a várakozás a hivatalos patchre. Ha viszont tudtok még működő megoldásokról a Mafia III PC-s problémáira, mindenképp írjátok meg a kommentek között.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)