Hirdetés

Már Nintendo Switch játékokat is véd a Denuvo

|

Aki azért Zeldázott PC-n, mert ott sokkal jobban fut, mint Switchen, élvezze ki: későbbi játékokkal ezt már valószínűleg nem teheti majd meg.

Hirdetés

Érdekes helyzet állt elő a közelmúltban. Mivel Nintendo Switch játékokat relatíve könnyű emulálni, és sok PC-s megjelenésből készül Switch-verzió, a PC-s változatok Denuvo védelmét azzal kerülik meg a "cracker" csapatok, hogy a Switch verziókat csomagolják össze emulátorokkal és teszik azokat "konyhakésszé". Szóval a játékosok lényegében a switches változattal játszanak.

Az élmény macerás, és teljesítmény szempontjából közel sem optimális, de lehetővé teszi az adott játék futtatását. Így nem kell heteket vagy hónapokat dolgozni egy-egy Denuvóval védett cím feltörésén.

Hirdetés

A Denuvo fejlesztéséért felelős Iderto most ezt a kiskaput csapta be. A cég bejelentette, hogy elkészültek a Nintendo Switch játékok védelmére szakosodott Denuvóval, ami ellehetetleníti majd az emulációt. A Nintendo Switch Emulator Protection eszköztár esetében persze a kiadókon múlik, hogy használják-e vagy sem, de tekintettel a Nintendo ellenérzéseire az emulációval szemben, meglepődnénk, ha nem csempésznék majd bele a védelmet azonnal mindenbe.

A nagy N nem arról híres, hogy bármennyire is aggódna a régi játékok sorsa miatt, így a Denuvo majdnem biztosan probléma lesz ebből a szempontból. Egyelőre, amíg minden elérhető Switchre, nem kell félnünk, de idővel kiváló játékok tűnhetnek el teljesen az emuláció ellehetetlenítésével.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)