Hirdetés

Máris leáll a Microsoft 2023-as játékának támogatása

|

Hamar véget ért a Minecraft Legends pályafutása, nem dolgoznak többet rajta a fejlesztők.

Hirdetés

Noha elképesztő mértékben fogy a Grand Theft Auto V, még mindig a Minecraft a legnagyobb példányszámban értékesített játék, melynek a gondozására létrehozott Mojang évek óta próbálkozik más műfajok meghódításával. Teszi ezt hol több, hol kevesebb sikerrel, mert miközben a diabloid Minecraft Dungoens népes játékostáborra tett szert, a tavaly áprilisban megjelent Minecraft Legends nem tudta megismételni ezt a bravúrt.

Mi találtunk ugyan benne szerethető elemeket (kritikánkat itt olvashatod), a Blackbird Interactive segítségével megvalósított spin-off debütje nem vert nagy hullámokat, hamar megfeledkezett róla mindenki az elképesztő játékdömping közepette. A sikerhez pedig a jelek szerint nem volt elég a franchise ismertsége, a támogatott platformok széles köre (Switchre, PS4-re és PS5-re is kiadták, nem csupán Xbox One-ra, Series X|S-re és PC-re), de még az sem, hogy első naptól fogva megtaláljuk a Game Passben, ugyanis a Mojang a legutóbbi frissítés élesítésével párhuzamosan közölte, hogy nem készül több tartalom, miként új funkciók sem várhatók a jövőben.

Hirdetés

A vonatkozó blogbejegyzés felidézi, hogy a premier óta eltelt hónapok során a közösség visszajelzései alapján számos finomhangolást végeztek a játékmenetet érintő módosításoktól a kezelőfelület átdolgozásán át az útvonalkeresés javításáig, és persze tartalom és funkciók, lehetőségek tekintetében sem maradt minden a régiben. Több változás viszont már nem lesz, a tél tematikája köré felhúzott Lost Legends: Snow vs. Snouts frissítéssel elérte végleges formáját a Minecraft Legends. Attól azonban - legalábbis egyelőre - nem kell tartani, hogy eltűnik, a szerverek továbbra is üzemelni fognak, és a Mojang jelezte, hogy nem áll szándékában szűkíteni a játékosok lehetőségeit, magyarán minden meglévő tartalomhoz, játékmódhoz (szóló, PvP, kooperatív) ezután is hozzá fognak férni. És hogy kevésbé fájjon a bejelentés, megkapják ajándékba a Minecraft Legends Marketplace-en megszerezhető Bright Eye Hero skint.

Ami pedig a jövőt illeti, a csapat nem hagyja abba a kísérletezést, vagyis újabb, az alapjátékban megszokottól eltérő Minecraft-élményekre számíthatunk a jövőben.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)