Hirdetés

Máris megválik a Microsoft az Activision Blizzard egyik stúdiójától

|

Szerencsére nem az lett a felvásárlás következménye, hogy Crash Bandicoot 4-et fejlesztő Toys For Bobnak le kell húznia a rolót.

Hirdetés

Irtó nehéz időket él most át a játékipar, hiszen sorban jönnek a bejelentések akár több száz főt érintő kirúgásokról, stúdiók bezárásáról vagy eladásáról. Az egyik ilyen hír néhány hete a remekül sikerült Crash Bandicoot 4: It's About Time fejlesztőjét, a Toys For Bobot érintette, ahol a csapat anyacégét, az Activision Blizzardot felvásároló Microsoft egy átszervezés keretében 86 embertől búcsúzott el.

Mivel becslések szerint a teljes állomány kb. feléről lehetett szó, sokan aggódni kezdtek, hogy fennmaradhat-e egyáltalán a stúdió, amire most maga a csapat szállította a választ egy határozott igen formájában.

Hirdetés

A Crash 4 mellett például a Spyro Reignited Trilogyn és a Skylanders-szérián is dolgozó Toys for Bob ugyanis a saját weboldalán jelentette be, hogy a továbbiakban független formációként folytatja, vagyis leválik az Activision Blizzardról és a Microsoftról, ami lehetővé teszi számukra, hogy a gyökereikhez visszatérve ismét egy "kicsi és szerény stúdióként" működjenek.

"Hogy ez a hír még izgalmasabb legyen, egy lehetséges partnerséget is vizsgálunk az új stúdiónk és a Microsoft között. És bár a következő új játékunk fejlesztésének korai szakaszában járunk, és még nagyon messze vagyunk bármiféle bejelentéstől, a csapatunk izgatottan várja, hogy új történeteket, új karaktereket és új játékélményeket fejleszthessünk."

- áll a közleményben, ami így tehát elárulja, hogy a Toys for Bob végső soron talán mégsem távolodik el nagyon a redmondi óriástól, amely megtartja azokat az IP-kat (Crash, Spyro stb.), amiken a stúdió dolgozott. Kétségtelen, hogy egy ilyen tőkeerős üzleti partner nagyobb anyagi biztonságot nyújthat egy indie csapatnak, pláne egy olyan viharos időszakban, amikor a legnagyobb stúdiók is sorban harangozzák be a leépítéseket és a megszorításokat.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)