Hirdetés

Még meg sem jelent, de már botrányt okozott egy új PlayStation 5-exkluzív játék

|

Van olyan ország, ahol nem jelenhet meg a Sony jelenlegi generációs gépére készült játék.

Hirdetés

Ha elkezdjük tanulmányozni bármely véletlenszerűen kiválasztott ország történelmét, biztosak lehetünk benne, hogy a múlt eseményeinek feltárása során előbb vagy utóbb eljutunk néhány háborúig is, amelyeket az adott náció valamely szomszédja ellen vívott. Jobb esetben ezekre a konfliktusokra már senki sem emlékszik a felek közül, vagy ha mégis, akkor a régi sérelmek felhánytorgatása helyett inkább a jelen és a jövő kölcsönösen gyümölcsöző együttműködéseire fókuszál, ugyanakkor egyes sebek annyira mélyen húzódnak, hogy a békében és prosperitásban eltöltött évtizedek sem képesek begyógyítani.

Japán és Korea (ez a diktatórikus északi rezsimre éppúgy vonatkozik, mint a demokratikus délire) kapcsolatára például a mai napig rányomja bélyegét, hogy az előbbi 1910 és 1945 között két hét híján 35 évig megszállva tartotta az utóbbit, de Japán az ezt megelőző évszázadokban is többször végigdúlta a félszigetet. Mindezeket figyelembe véve cseppet sem meglepő, ami a Rise of the Roninnal történt Dél-Koreában.

Hirdetés

A Team Ninja alkotását sajtóhírek szerint az eredeti tervekkel szemben sem dobozos, sem digitális formában nem lehet majd megvásárolni, amiért a Ruliweb közösségi oldalon terjedő posztok játékot övező felháborodást teszik felelőssé. Nemrég ugyanis Fumuhiko Yasuda, a Rise of the Ronin rendezője egy videóban egyenesen Szókratészhoz hasonlította Shōin Yoshidát, a 19. századi nacionalista filozófust, írót, katonai szakértőt, aki a Koreai-félsziget elfoglalása mellett szállt síkra, mert úgy vélte, hogy ezzel a haditettel hazája megerősíthetné pozícióját. Ennélfogva Yosida megítélése nem éppen pozitív, és a koreai játékosközösség sértőnek találta, hogy ez a történelmi figura is helyet kapott a játékban.

A Sony egyelőre nem kommentálta a történteket, még várunk a koreai verzió törlésének hivatalos megerősítésére vagy cáfolatára, de az beszédes, hogy a PlayStation koreai YouTube-csatornájáról szinte minden anyag eltűnt, aminek köze van a PlayStation 5-re március 22-én érkező Rise of the Roninhoz.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)