Hirdetés

Még meg sem jelent, de már nagy siker PlayStation 5-ön a Sea of Thieves

|

A jelek szerint ki van éhezve a PlayStation közönsége egy szórakoztató és tartalmas kalózos játékra.

Hirdetés

Átalakulóban van a videojátékok piaca, a tradicionális üzleti modellek egyre kevésbé fenntarthatóak, miközben a költségek teljesen elszálltak. Egyetlen platformhoz vagy ökoszisztémához láncolni a játékokat pedig jóval kevésbé tűnik kifizetődőnek, mint akár csak öt éve. Ezért van az, hogy a Sony korábban sosem látott mértékben nyit a PC felé, a Microsoft pedig egy lépéssel tovább ment, ugyanis első körben négy játékát tette/teszi elérhetővé a rivális gyártók konzoljain.

A Pentiment, a Hi-Fi Rush és a Grounded mellett a Sea of Thieves válik hamarosan multiplatformmá, ami - most legalábbis úgy tűnik - nyerő ötlet volt a redmondiak részéről. Főleg az utóbbi, mivel a Rare kalózos játéka iránt elég komoly érdeklődés mutatkozik a PlayStation 5 tulajdonosok részéről.

Hirdetés

Ezt támasztja alá, hogy a Sea of Thieves vezeti az előrendelések toplistáját az Egyesült Államokban és a legfontosabb európai piacokon (Egyesült Királyság, Németország, Franciaország) is, megelőzve olyan alkotásokat, mint a Dragon's Dogma 2, a PlayStation 5-exkluzív Rise of the Ronin, valamint az Elden Ring kiegészítője, a Shadow of the Erdtree. Magyarországon szintén ez a helyzet.

De nem csak az április 5-én esedékes PS5-ös rajt miatt érdemes szemmel tartaniuk a legális kalózkodás iránt érdeklődő játékosoknak a Rare alkotását, a stúdió ugyanis a következő napokban fontos változtatásokat léptet életbe. Március 14-én érkezik egy frissítés, aminek telepítését követően az Epic Games kernelalapú csalás elleni megoldása, a Fortnite-ban és az Apex Legendsben is alkalmazott Easy Anti-Cheat fogja kiszűrni a renitenseket - emellett pedig a csapat lazít a Safer Seas mód (csak a barátainkkal játszunk, privát szerveren) elérésének feltételein, azaz nem kell többé hozzá Xbox Game Pass Core vagy Xbox Game Pass Ultimate tagság.

Végezetül arról sem szabad megfeledkezni, hogy március 20-án ünnepli majd a Sea of Thieves a megjelenése hatodik évfordulóját, amire eddig gondosan titkolt meglepetésekkel készül a stúdió.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)