Hirdetés

Megjelenési dátumot kaptak a PlayStationre és Switchre érkező Xbox-játékok - van, amire már ma lecsaphattok

|

Phil Spencer ígéretéhez híven nem húzta sokáig az időt a Microsoft, már le is rántotta a leplet a konkurens platformokra készülő alkotásokról és érkezésük időpontjáról.

Hirdetés

Merész lépésre szánta el magát a konzolpiac harmadik helyén tébláboló Microsoft, amikor úgy határozott, hogy több, eredetileg exkluzív (értsd: a PC mellett kizárólag Xboxon elérhető) alkotását multiplatformmá teszi, azaz kiadja a konkurens gyártók konzoljaira is. E döntés következményei valószínűleg csak később fognak körvonalazódni, sok múlhat azon, hogy a redmondiak milyen ütemben bővítik a PlayStationre és Switchre is ellátogató játékok körét, megállnak-e szűkebb rétegnek szóló címeknél és a szolgáltatásalapú játékoknál, vagy az olyan nagyágyúkat is átültetik, mint a tavaly Starfield, az idén várható Indiana Jones and the Great Circle. És akkor még nem is beszéltünk az Xbox emblematikus brandjeiről, a Halóról, a Gears or Warról, a Forzáról és a Fable-ről.

Mindenesetre az már biztos, hogy idén négy, házon belül fejlesztett Xbox-játékkal kerülhet közelebbi ismeretségbe a rivális konzolok közönsége, ráadásul nem is kell sokat várniuk arra, hogy fejest ugorjanak a Grounded, a Hi-Fi Rush, a Pentiment és a Sea of Thieves nyújtotta élményekbe.

Hirdetés

A Microsoft közzétette az imént említett négy játék menetrendjét, ami a playstationös és switches kiadások érkezését illeti.

  • A sort a Pentiment nyitja, az Obsidian pazar képi világgal rendelkező középkori krimije a mai napon debütál Playstation 4-en, PlayStation 5-ön és Nintendo Switchen.
  • Andreas Maler kalandját a 2023-as év legmagasabbra értékelt xboxos alkotása, a Hi-Fi Rush követi. A Tango Gameworks ritmikus akciójátéka március 19-étől gazdagítja majd a PlayStation 5 kínálatát, de az elővásárlási opciót már ma élesítik. Switches kiadásról viszont egyelőre nem esett szó.
  • Szűk egy hónappal később, április 16-án már a Grounded is befut PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, valamint Nintendo Switchre. Az Obisidian 20 millió játékossal rendelkező kooperatív túlélőjátéka támogatni fogja cross play funkciót az imént említett platformok, valamint a PC, az Xbox One és az Xbox Series X|S között.
  • A végére marad a Rare által gondozott, immáron 35 milliós játékosbázissal bíró Sea of Thieves, amit ugyan már ma kívánságlistára tehetnek a PlayStation 5-ös játékosok, a megjelenésig április 30-áig várniuk kell. Ekkor viszont ők is megtapasztalhatják, hogy milyen egy szórakoztató multiplayer kalózos játék, mert a Skull and Bones sajnos nem az.

Ti melyiket tervezitek kipróbálni a fenti négyesből?

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)