Hirdetés

Megkönnyebbülsz majd, ha megtudod, meddig tart végigjátszani az Assassin's Creed Mirage-t

|

Nem a levegőbe beszélt a Ubisoft, amikor azt állította, hogy kisebb léptékű lesz, mint az Origins, az Odyssey vagy a Valhalla.

Hirdetés

Valószínűleg más is volt már úgy egy-egy játékkal, hogy noha alapvetően élvezte, azért nem bánta volna, ha hamarabb befejeződik. Jellemzően a nyitott világú játékoknál érezhetjük azt, hogy a fejlesztők rétestésztaként nyújtják az élményt - teszik ezt jobb esetben érdekfeszítő mellékküldetésekkel, de sokkal gyakoribb, hogy gyűjtögetnünk kell, vagy kevés változatosságot mutató feladatokat ismételgetnünk.

Bőven érte kritika az open world címeket futószalagon szállító, és azokat gyakorta szolgáltatásként kezelő Ubisoftot is, amiért lényegében feleslegesen rabolja a játékosok idejét. Ráadásul a helyzet optikáján az sem javított, hogy amikor a modernebb, a játékost grindolásra kényszerítő Assassin's Creedekben pénzért kínált időmegtakarítást eredményező csomagokat a kiadó.

Hirdetés

Jómagam jobban élvezem ugyan a széria akció-szerepjátékos irányát a réginél, de még számomra is felüdülésnek ígérkezik az Assassin's Creed Mirage, amelynek végigjátszásához nem kell hetekre elvonulnom a világ elől, mivel a Ubisoft belső tesztjei során átlagosan 20-23 óra alatt jutottak el a játékosok a stáblistáig. Mindezt Fabian Salomon vezető producer árulta el egy interjúban, hozzátéve, hogy aki kizárólag az elsődleges cselekményszálra fókuszál, annak 20 óra is elég, aki ellenben mindent kimaxolna, annak sem tart majd tovább Basim ifjúkori kalandja 25-30 óránál.

Érdemes a kontraszt kedvéért mellétenni az eddigi legterjedelmesebb Assassin's Creed, a 2020-ban debütált, majd két éven át ingyenes tartalmi frissítésekkel és fizetős DLC-kel támogatott Valhalla számait. A HowLongToBeat szerint a főszál több mint 60 óra, ha a mellékküldetéseket is bevállaljunk, akkor már 96 fölött járunk, de ennél sokkal többet, nagyjából 143 órát töltünk Eivor bőrében, ha minden mást is megcsinálunk. És ez csak az alapjáték, amire még rájönnek a már említett bővítmények.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Az október 12-én PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X|S-re érkező Mirage viszonylagos rövidsége már csak amiatt is előnyös, mert roppant sűrű hónapnak nézünk elébe, tele kiemelt megjelenésekkel (Marvel's Spider-Man 2, Forza Motorsport, Alan Wake 2, Alone in the Dark, Cities Skylines 2, Lords of the Fallen, Total War: Pharaoh stb.)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)