Hirdetés

Minden idők egyik legjobb PC-s játéka kapott egy új kiegészítőt, amit most te is ingyen letölthetsz

|

25 évvel az eredeti darab megjelenése után futott be a rajongói projekt.

Hirdetés

1998-at írtunk, amikor is az Eidos gondozásában megjelent egy olyan játék, amely alapjaiban kérdőjelezte meg az akkori bejáratott trendeket. A Thief: The Dark Project ugyanis sokkal lassabb tempójú, lopakodásra fókuszáló játékmenettel állt elő a korabeli lövöldékhez képest, viszont ennek ellenére nem szakított az FPS nézettel. A siker kulcsa valahol ebben rejlett. A Thief oly módon ötvözte a nem előre szkriptelt szinteket a korát meghaladó MI algoritmusokkal, hogy ezáltal egy teljesen új élményt nyújthatott a játékosoknak. Noha a lopakodós kalandot fejlesztő Looking Glass Studios egy évre rá, 1999-ben néhány új pályával és módosított küldetéssel kiegészülve leszállította a játék bővített változatát, később már nem nyúlt különösebben a The Dark Projecthez. Már csak azért sem, mert a veszteségesen működő stúdió 2000-ben, kevéssel a Thief 2: The Metal Age megjelenése után megszűnt működni.

Most azonban egy igen combos kiegészítő jelent meg a már 25 éves játékhoz, persze ez nem az eredeti fejlesztőknek köszönhető. A The Black Parade névre keresztelt kampány ugyanis egy rajongói projekt, amin a Feuillade Industries 7 éven át dolgozott.

Hirdetés

Az említett csapat alkotása egészen pontosan 10 új, bűnözésekkel és összeesküvés-elméletekkel tarkított küldetést tartalmaz, és korábban nem látott főhős, valamint több új szereplő is feltűnik benne. A modern technológiáknak köszönhetően persze a The Black Parade-ben az MI-n is eszközöltek némi finomhangolást, ezzel valamelyest feltekerve a nehézségi szintet. A mesterséges intelligenciához kapcsolódva egyébként egy új, ezen alapuló mozgásrendszert is implementáltak, aminek a segítségivel elsősorban a játékban található nagyváros, a The City lakóit szerették volna élőbbé varázsolni. A csapat ráadásul egy előzetest is összedobott a projekthez.

És a legjobb hírt a végére hagytuk. A The Black Parade ugyanis ingyen és bérmentve letölthető a Through the Looking Glass fórumon keresztül, így ti is kipróbálhatjátok. A telepítéshez viszont szükséges lesz a NewDark névre keresztelt, szintén rajongók által fejlesztett javítócsomagra is, ezért a telepítést majd ezzel kell kezdenetek.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)