Hirdetés

Moving Out 2 teszt - a költözés káosza

|

Folytatást kapott az utóbbi évek egyik legjobb kooperatív játéka, tele izgalmas újításokkal és új tartalommal.

Hirdetés

A költözés szívás, ezt minden bizonnyal mindenki megerősítheti, aki valaha kénytelen volt átcuccolni egy lakásból egy másikba. A dobozok beszerzésétől kezdve a bepakoláson, a selejtezésen át a hurcolászásig, aztán az ismételt kipakolásig számos olyan feladatra kényszerít az élet, amit nem szívesen végzünk, még úgy sem, hogy tudjuk, valami új, valami izgalmas vár ránk az új helyen.

Szerencsére egészen más élményt ad a Moving Out 2, amiben másoknak segíthetünk költözni, méghozzá úgy, hogy nem kell különösebben óvatosnak lennünk: ha kiütünk egy ablakot, leromboljuk a fél lakást az ágy cipelése közben, vagy a dolgokat felgyorsítandó kihajítjuk a magnót a teherautóba, senki nem fog ránk morcosan nézni - de az üvegpoharakkal azért óvatosabban érdemes bánni.

Hirdetés

Öltözz, költözünk!

Az eredeti Moving Out 2020-ban jelent meg, nem sokkal azután, hogy az Overcooked széria két része lett az egy képernyő előtt játszható, kaotikus kooperatív játékok királya, de a fejlesztőcsapat vezetője, Ashley Ringrose már akkor is azt mondta, hogy hiába a hasonló képi világ és játékmenet, a Moving Out prototípusa előbb kész volt, mint hogy az első Overcooked megjelent volna. A hasonlítgatást azért nem ítélte el, és minden bizonnyal a játéknak kifejezetten jót tett, hogy mindenhol egy már óriási népszerűségnek örvendő cím mellett emlegették.

A folytatásban a játékmenet a visszatérőknek ismerős lesz, az újak meg könnyen kitanulhatják. Célunk a megjelölt bútorokat és berendezési tárgyakat felpakolni egy teherautóra, lehetőleg minél gyorsabban, az első nekifutás után bónusz feladatokat is teljesítve. Sikerünk nagyban múlik kreativitásunkon, néha egy jól irányzott dobással hamarabb célba juttathatjuk a tárgyakat, mintha óvatosan vinnénk őket ki az ajtón. A mozgáson, a fogáson, a csapkodáson (ami például elektromos dobozok aktiválásához és ernyők kinyitásához kell), valamint a dobáson kívül még ugrani tudunk, ennyit bárki akár videojátékos előképzettség nélkül is gyorsan megtanulhat.

Nekiállhatunk ennek egyedül is, de úgy inkább érződik munkának, mint szórakozásnak: kooperatívan játszva sokkal viccesebb, ahogy próbáljuk összehangoltan kivinni a bútorokat a házakból, és külön plusz pont, hogy most már online, platformokon átívelően is összeállhatunk másokkal, nem kell egy szobában tartózkodni a közös mókázáshoz. Eleinte csak normál, kertvárosi lakásokat pakolhatunk ki, aztán hamar elszabadul minden, és portálokon át különböző környezetekben vállalhatunk megbízásokat, cukorkástól a tengerpartosig, és már nem csak minden háztartásban fellelhető bútorokkal kell cipekednünk. Természetes evolúció volt ez, és jót is tett az élménynek, az ismerős alapok ellenére a Moving Out 2 is van annyira szórakoztató, mint elődje, és nem lehet egyhamar ráunni. Ebben egyébként a sajátos, néha fárasztó, de inkább jó humora is szerepet játszik.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Mindig más kihívás

A fejlesztők kreatív ötletekkel, izgalmas akadályokkal dobták fel a játékmenetet, egyes pályák után és rejtett kazetták megtalálásával még minijátékokban is próbára tehetjük magunkat, illetve nem mindig a kiköltöztetés a cél - van, hogy épp be kell költöztetnünk a bútorokat. Minél előrébb járunk, annál nehezebb lesz a feladat, annál nagyobb szükségünk lesz a csapattársaink segítségére, a hatékony tervezésre és kommunikációra, de azért ügyesen beszúrtak egy-egy kevésbé nehéz pályát is, hogy ne hagyjuk félbe egy ponton, összeroppanva a kihívás súlya alatt. Ritkák az olyan elemek, amik a kelleténél nagyobb frusztrációt okoztak, de itt ez is az élmény része, nem elég jó addig a játék, amíg valaki nem üvöltözik a másikkal.

Nem tudom, hibaként említsem-e, vagy szándékosan van-e így, de előfordult, hogy egyes ajtókon én még nem tudtam bemenni, de a kezemben tartott tárgyakat átdobhattam vagy beejthettem véletlenül, amiből lett néhány kellemetlen, kaotikus pillanat - de mivel ez egy eleve kaotikus élmény, talán így tervezték, vagy csak nem akarták kijavítani.

A Moving Out 2 egy nagyon szórakoztató játék, amelynek, bár játszható egyedül is, legalább párban érdemes nekiállni. Sok idő lesz, míg minden pályán átverekedjük magunkat és az összes extra feladatot teljesítjük (különösen úgy, hogy némelyik egész ködösen jelzi, pontosan mit is kellene csinálnunk), de esténként vagy hétvégente egy-két pálya mindig belefér. Az Overcookedot kedvelőknek különösen ajánlott, ahogy a partijátékot keresőknek is.

Moving Out 2
A Moving Out 2 elődjéhez hasonlóan egy nagyon szórakoztató kooperatív játék, ami családdal, párral, barátokkal bármikor élvezetes lehet.
Ami tetszett
  • változatos kihívások
  • jó poénok
  • a dizájn maga
Ami nem tetszett
  • egyedül nem annyira jó móka, mint két főtől
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)