Hirdetés

MSI Master Overclocking Arena 2009 európai döntő - 1. nap

|

A tegnapi lazítás mára a múltté lett, a csapatok ebben a pillanatban is lázasan szerelgetnek.

Hirdetés

A tesztasztalok elfoglalásával kezdődött a mai nap az MSI MOA 2009 európai döntőjén. A prágai Gigabyte eseménnyel ellentétben itt előre meg lett határozva, ki melyik asztalt kapja, a sorsolásnak amúgysem lett volna túl sok értelme, mivel a főbb hardverek már a versenyzőknél vannak egy ideje. A magyar csapat a legutolsó pillanatban vált teljessé, ami egy kis izgalmat okozott ugyan, de most legalább már teljes mértékben a versenyszámokra koncentrálhat az OCTeam Hungary.

Akik egyébként abban a megtiszteltetésben részesültek, hogy a névtáblájukra a "Gamestar.hu" csapatnév került, azaz gyakorlatilag erre a pár napra ők igazi gamestaros fenegyerekekké váltak, tehát emiatt még jobban tessék nekik drukkolni, hiszen az eredméyhirdetésen is nagy valószínűséggel szeretett honlapunk szerepel majd. (Ezt a kis "módosítást" egyébként nem mi kértük, az MSI saját hatáskörében szervezte le a csapatnevek és a versenyzők neveinek megjelölését.)

Az asztalok elfoglalását követően egy meglehetősen hosszú prezentáció szekció következett, ahol nemcsak a versennyel kapcsolatos szabályokról szerezhettünk tudomást, hanem a fő támogatók közül az Intel és az NVIDIA képviselője tartott egy-egy plusz előadást. A processzorgyártó embere a közel jövő várható termékeiről beszélt elsősorban, de mindezt oly ügyesen csinálta, hogy a mainstream vonal újdonságairól - Core i5, P55 - szinte semmit sem tudtunk meg.

 

Ezzel szemben a hatmagos Gulftown központi egységről szinte minden kiderült, illetve vázlatos formában ismereteket szerezhettünk a 32 nanométeres gyártástechnológiáról. Az NVIDIA előadása már nem volt ennyire izgalmas, gyakorlatilag ugyanazt hallhatta mindenki, amit hónapok óta, különböző más eseményeken is hangoztat a cég, azaz a CUDA és a PhysX nagyon jó, minden más nem érdekes. Hmm...mit is mondhatnék...legyen így.

A prezentációk után gyorsan kikisértek minket az Olimpiai Stadion lelátójára, ahol több fotó is készült a teljes csapatról. Ha valamelyikőtök valaha is eljut Münchenbe, akkor feltétlenül nézzen be a stadionba, lenyűgöző látványban lehet része. Délután elvileg egy ún. "roof tour"-on veszünk majd részt, ami szó szerint a tetőn való sétát jelenti. Megmutatták, hol fogunk mászkálni; még szerencse, hogy nincs tériszonyom. A verseny hivatalos kezdetét egy startpisztoly eldördülése jelezte, mely után minden csapat visszamehetett az asztalához, és nekikezdhettek a komponensek összeszerelésének. Az MSI a csapatokra bízta, hogy milyen sorrendben teljesítik a versenyszámokat, arra viszont mindenki figyelmét felhívták, hogy figyeljenek oda az időbeosztásra, aránytalanul sok időt nem érdemes elpazarolni csak az egyik versenyszámra.

Végül pedig jöjjenek újra a versenyszámok. A SuperPi-t 32M-es beállításon kell futtatni, a 100 %-ot 8 és fél perc jelenti. Az Aquamark 3-nál ugyanez a szint 300000 pontnál van, míg végül a 3DMark 03-ban 100000 3dmarks a támpont. Természetesen a magyar csapat célja, hogy mindháromban túlteljesítse a 100 százalékot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)