Hirdetés

Radikálisan különbözhet a korábbi részektől a Far Cry 7

|

Izgalmas részletek szivárogtak ki a Far Cry széria következő felvonásáról, amelyek közül még csak nem is a motorcsere a legérdekesebb.

Hirdetés

Nem csinál titkot belőle a Ubisoft, hogy a jövőben világszerte ismert licencekre, valamint a már bizonyított, kritikailag és anyagilag is sikeres saját franchise-aira kíván támaszkodni. Ebben a stratégiában kiemelt szerepet szán az Assassin's Creednek, de úgy fest azoknak is lesz mit felírniuk a várólistájukra, akik a Far Cry szériát (is) kedvelik.

Az Insider Gaming nemrég olyan információkhoz jutott, amelyek alapján a Far Cry 7-tel kapcsolatos korábbi pletykák (a Far Cry: Rise cím, a Koreához közeli helyszín és a történet részletei) egyáltalán nem fedik a valóságot, és egy merőben újszerű koncepcióra épül majd a következő rész.

Hirdetés

Amennyiben a portálnak súgó források nem tévednek, egy emberrablás körül forgó, nemlineáris kalandot kapunk. A játékos egy gazdag család sarja, akinek a rokonait elrabolta a Sons of Truth (Az Igazság Fiai) nevezetű, összeesküvés-elméletek híveiből álló csoport, és a fejlesztés jelen állása szerint 72 órája (ez 24 órának felel meg a valóságban) van a kiszabadításukra. A történetmesélés nemlineáris jellegéből fakadóan nincs megszabva, hogy milyen sorrendet követünk, és akkor sem ér véget a játék, ha netán valaki elhalálozna, ellenben komoly hatása lesz a cselekményre.

A 100 százalékos teljesítéshez minden családtagunkat meg kell mentenünk, nem elég csupán az elrablásukért felelős csoportot megsemmisítenünk. A siker kulcsa az információ, amit kihallgatás révén szerezhetünk meg. Azt nem részletezték, hogy mennyire durvulhat el egy-egy ilyen szituáció, azaz hogy lényegében megkínozhatjuk-e az elfogott ellenséget, vagy kizárólag verbális úton kell majd szóra bírunk. Ellenben kiderült, hogy nem mindenki fog köpni, vagy igazat mondani, miként az is előfordulhat, hogy megszöknek.

Az Insider Gaming tudomása szerint a Project Blackbird kódnéven futó játékon a Ubisoft Montreal dolgozik, és előzetesen úgy kalkulálnak, hogy valamikor 2025-ben jelenhet meg. Ez lesz egyébként a 2008-as Far Cry 2 óta az első olyan epizód, amely nem a Dunia valamelyik változatát használja, hanem a Ubisoft Massive (Tom Clancy's The Division, Avatar: Frontiers of Pandora) által gondozott Snowdrop motorra vált. Mindezt egy másik szivárogtató, 'Necro' Felipe azzal egészítette ki, hogy a Far Cry 7-et Nintendo Switch 2-re is ki fogja adni a Ubisoft.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)