Hirdetés

Reszkess, Call of Duty: feltámad a Delta Force-sorozat

|

Grandiózus multiplayert és egy legendás filmre épülő kampányt ígér a Delta Force: Hawk Ops fejlesztője.

Hirdetés

A veterán játékosok szép emlékeket ápolhatnak a NovaLogic által fejlesztett Delta Force-szériáról, amely az 1998-as indulását követően összesen 9 részen át szórakoztatta a taktikai lövöldék szerelmeseit. Habár eredetileg voltak erre irányuló tervek, a 2005-ös Delta Force Extreme 2 után sajnos nem kaptunk több folytatást, a franchise jogai pedig 2016-ban a THQ Nodrichez kerültek.

Most viszont váratlanul feltámadt a hamvaiból a sorozat, a Tencent alá tartozó TiMi Studios ugyanis bejelentette, hogy rebootolják a Delta Force-t, amelyhez rögtön egy látványos kedvcsinálót kaptunk. A Delta Force: Hawk Ops nemcsak PlayStationre, Xboxra és PC-re, de iOS-re és Androidra is érkezik, a fejlesztésért felelős csapat pedig korábban többek között a nagy sikert arató Call of Duty: Mobile-lal bizonyított, így van némi fogalmuk a lövöldözős címekről.

Hirdetés

A játékot a közelgő Gamescomhoz kapcsolódva, augusztus 22-én fogják hivatalosan is leleplezni. A jó hír, hogy addig sem a sötétben tapogatózunk a tartalmat illetően. Az amerikai IGN kérdésére a Delta Force: Hawk Ops producere megosztotta, hogy a játék egy nagyszabású multiplayer és egy kampány blokkból áll majd. Az előbbi grandiózus, az eredeti Delta Force 32 fős összecsapásait is túllicitáló harci élményt ígér, az utóbbi pedig Ridley Scott kultikus filmjére, a 2001-es A Sólyom végveszélybenre épül majd.

Érdekesség, hogy az utóbbi alapján már 20 éve is kaptunk egy Delta Force-t a Black Hawk Down alcímű folytatás formájában, így a TiMi Studios rebootja egyszerre tekinthető a sorban 6. DF-cím feldolgozásának is.

"Célunk, hogy megőrizzük az eredeti Delta Force játék autentikus lényegét, miközben művészi és narratív szempontból is a közeli jövő ízét adjuk hozzá. Ennek érdekében az átfogó történetet realisztikus témákkal dolgoztuk ki, a karakterépítéshez valódi színészeket alkalmaztunk, a 3D-s világ megalkotásához fotogrammetriát használtunk, a taktikai mozgásokat katonai szakembereket rögzítve vettük fel, a katonai témán belül pedig a különleges erők egykori tagjaitól kértünk útmutatást, hogy a határozott realizmus és a professzionalizmus hiteles hangvételét biztosítsuk."

- nyilatkozta a producer, Shadow Guo. Ami minket illet, mi izgatottan várjuk a bejelentést, hiszen a Battlefield-széria gyengélkedésével bőven lenne hely a piacon egy katonai lövöldének, amely valamivel komolyabban veszi magát a CoD-nál, de az Arma-nál azért könnyedebb, az eddigiek alapján pedig az új Delta Force pontosan ezt hozza majd nekünk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)