Hirdetés

Rick Astley slágerével tér vissza egy klasszikus játéksorozat

|

Bármilyen hihetetlen, új epizóddal gyarapodik a Simon the Sorcerer széria, amelynek az első része 30 évvel ezelőtt jelent meg.

Hirdetés

Kezd mindinkább Hollywoodra hasonlítani a játékipar abban a tekintetben, hogy mereven ragaszkodik a jól bevált sablonokhoz, friss és eredeti ötletek helyett folytatásokat ont magából futószalagon, de egy ideje már a remake-ek is egyre nagyobb számban érkeznek. Hasonló trend látszik kibontakozni a hosszabb ideig parlagon hagyott franchise-okkal összefüggésben is, az Alone in the Darktól a Baldur's Gate 3-on át és a Jagged Alliance 3-on át a Fable-ig egy sor olyan széria kapott vagy kap hamarosan új epizódot, amelyek rajongói rendkívül hálásak azért, hogy kedvencük visszatérhetett.

Ebbe az egyre növekvő csoportba tartozik immáron a point & click stílusú kalandjátékok kedvelői számára bizonyára ismerős Simon the Sorcerer is, amely idén tölti be a 30-at (a legfrissebb rész is 14 éves), és e jubileum alkalmából be is jelentettek egy új epizódot.

Hirdetés

A Leonardo Interactive és a Smallthing Studios jövőre elhozza nekünk a széria előzményéül szolgáló Simon the Sorcerer Originst, mely a fejlesztők ígérete szerint megörökölte a nagy elődök jellegzetes humorát, feladványok megoldását is igénylő játékmenetét, és még a képi világa is rajzfilmes, de az irányítását már a jelen kor eszközeihez szabták (a hagyományos kattintgatás mellett direkt kontroll is választható), tehát nem csak egérrel terelgethetjük az ifjú varázslót az őt váró izgalmas kalandok felé.

A Simon the Sorcerer (nem összetévesztendő a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület Simonjával) 2024-ben érkezik PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X|S-re és Nintendo Switchre. Dobozos változatra is számíthatunk, a játék zenéi között pedig helyet kap majd a mémesedett Rick Astley egyik dala, aki egyébként a fejlesztők elmondása szerint nagyon örül a lehetőségnek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)