Hirdetés

Sosem jönnél rá, hogy melyik játék inspirálta a Dragon’s Dogma 2-t

|

A meglepő kijelentést a játék rendezője, Hideaki Itsuno tette.

Hirdetés

Vészesen közeleg az idei év egyik legjobban várt nyílt világú akció-RPG-jének, a Dragon's Dogma 2-nek a megjelenése. Érezhetően hatalmas figyelem övezi a Capcom még 2012-ben bemutatott játékának folytatását, ami az eddig látottak alapján minden szempontból magasabb szintet képvisel majd. Míg a napokban egyébként kiderült, hogy a Dragon's Dogma 2 túl nagy falat lesz a PlayStation 5-nek és az Xbox Series X-nek is, addig most egy újabb érdekességre is fény derült a játékkal kapcsolatban.

Tekintve, hogy egy fantasy témájú alkotásról van szó, evidens lenne, hogy ennek megálmodásához olyan alkotásokból merítettek inspirációt a készítők, mint például A Gyűrűk ura vagy éppen a Dungeons & Dragons. Nos, nagyot tévedtek, akik ezekre az ikonikus címekre gondoltak, ugyanis a minap a játék rendezője, Hideaki Itsuno árulta el, hogy nem másból, mint a Rockstar eddigi legsikeresebb játékából, a Grand Theft Auto V-ből inspirálódott.

Hirdetés

Az alkotó egészen pontosan így fogalmazott:

"A GTA V meglehetősen nagy inspirációs forrásként szolgált számomra a tekintetben, ahogyan sikerül neki több eltérő játékrendszert is olyan kielégítő élménnyé összegyúrnia, ami a játékos számára szabadságérzetet biztosít a döntési lehetőségeket illetően."

A rendező a GTA V kapcsán kitért továbbá a "rugalmasságra" is, amivel arra utalt, hogy a játékosok maguk dönthetik el, hogyan s miként vesznek részt a különböző játékbeli eseményekben, akciókban. Itsunót már a kezdetekben is lenyűgözte a nyílt világ tervezésének ez a fajta megközelítése, így okkal feltételezhetjük, hogy valami hasonlóra törekedett a mester a Dagon's Dogma 2 világának megalkotásakor is.

Úgy fest tehát, hogy nagyobb szabadságra számíthatunk a március 22-én érkező RPG-ben, amit a PlayStation 5, Xbox Series X|S és PC tulajok tapasztalhatnak majd meg első kézből.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)