Hirdetés

Szexuális zaklatás miatt perlik a PUBG és a The Callisto Protocol kiadóját

|

A Krafton elleni pert egy 31 éves nő indította még tavaly decemberben.

Hirdetés

Nemrégiben a szexuális zaklatás és a munkaviszony jogellenes megszüntetésének vádjaival illeték a PUBG és a The Callisto Protocol játékok kiadóját, a Kraftont, amiket egy 31 éves, korábbi alkalmazott szegezett a vállalatnak. A hölgy még 2023 decemberében nyújtotta be a pert, ugyanis azt állította, hogy Kevin Kimball, a Krafton akkori stratégiai és üzletfejlesztési vezetője "ráerőltette magát", még egy 2022-es, a The Callisto Protocolt fejlesztő Striking Distance által rendezett partin, az azévi The Game Awards után.

Mint kiderült, a sértett ekkor már két éve dolgozott a Kraftonnál, és annak ellenére, hogy mindig is kiváló alkalmazott volt, két hónappal a történtek után, 2023 februárjában kirúgták. Az incidenst követően, még 2022 decemberében jelentést tett a felsővezetésnek, akik teljesen figyelmen kívül hagyták a panaszait, nem indítottak Kimball ellen vizsgálatot.

Hirdetés

A Kotaku megkeresésére a Krafton egyik képviselője az alábbi nyilatkozattal reagált a történtekre:

"A legnagyobb komolysággal kezeljük a helytelen munkahelyi viselkedéssel kapcsolatos összes állítást. Mivel ez egy folyamatban lévő jogi ügy, nem áll módunkban ennek konkrétumairól nyilatkozni."

A szexuális zaklatás már korábban is komoly problémát jelentett a játékiparban. Mindenesetre meglátjuk, hogy mi lesz az ügy lefolyása.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)