Hirdetés

A legjobb videojátékok a szilveszteri bulihoz

|

Ha az újévet ti is szívesen várnátok néhány lazább játékkal, mutatunk néhány elképesztően szórakoztató címet, ami a komolyabb és a casual játékosokat is összehozza a szilveszteri buliban.

Hirdetés

Kevés jobb módja van a szilveszterezésnek, mint egy jó kis házibuli, ha pedig a vendégek között több gamer is akad, érdemes lehet valahol összeállítani egy kis játéksarkot is. Ehhez ajánlunk most néhány játékot, amikkel a hardcore gamerek mellett azok is kiválóan szórakozhatnak helyi multiplayer módokban, akik ritkábban játszanak.

Stikbold: A Dodgeball Adventure

Platform: PC/PS4/Xbox One
Játékosok: 1-4

A kidobós egyszerű de nagyszerű játékát valószínűleg még senki nem dolgozta fel olyan mókásan videojáték formájában, mint a Stikbold készítői, akik a négyfős helyi multiplayer mellé egy kétfős kooperatív kampánnyal is készültek. A rajzfilmszerű látványvilág mellé rendkívül mókás játszható karaktereket és pályákat is kapunk. Ez utóbbiak azért is érdekesek, mert más-más veszélyforrásokat rejtenek, amiket az adott körből kiesett játékok irányíthatnak, így az sem fog unatkozni, aki már nem a győzelemért küzd. A viszonylag könnyen megtanulható alapok mellett egyébként némi mélységgel is rendelkezik a Stikbold, például csavart labdákat is megtanulhatunk dobni.

Towerfall Ascension

Platform: PC/PS4
Játékosok: 1-4

A Stikbold egyszerűségénél a Towerfall íjászata talán már egy fokkal távolabb áll azoktól, akik tényleg nagyon ritkán vesznek a kezükbe kontrollert. Viszont ha sikerül ráérezni a célzásra és az akrobatikus trükköket is lehetővé tévő mozgásra, rendkívül izgalmas multis csaták alakulhatnak ki, ahol körről körre változhat, ki áll az első helyen. Ahogy a Stikbold esetében, itt is találunk egy kétfős kooperatív kampányt, ha esetleg nem lenne meg a négy játékosunk.

The Playroom

Platform: PS4
Játékosok: 1-4

A PlayStation Camerát és a DualShock 4-et használó Playroomot még az is egy pillanat alatt megértheti, aki még soha nem játszott semmivel. A minijátékok során ugyanis a mi valóságunk keveredik például a mókás kis robotokéval, akik megjelenhetnek a képernyőnkön, ráadásul a jó néhány különböző mód között is is találunk néhány multis mókát. Például két Dualshock 4 kontrollerrel a kiterjesztett valóságban léghokizhatunk, a Toy Makerben akár kontroller nélkül, egy okoseszközzel is beszállhat valaki a játékba, a Ninja Bots DLC-ben pedig akár négyen is összecsaphatunk.

Just Dance 2017

Platform: Xbox One, PS4, Xbox 360, PS3, Wii U
Játékosok: 1-6

A másik játék, amiben akár a képernyőre varázsolhatjuk magunkat, a Just Dance 2017, amihez ugyan abszolút nem kell a játékos múlt, de azért nem árt, ha a bulinkba nem csak szégyenlős gamerek érkeztek. Az utóbbi években egyébként nagyban megkönnyítette a Just Dance használatát a Ubisoft, ugyanis az újabb konzolokon már nincs is feltétlenül szükségünk kamerára, hanem akár a telefonunkkal is követheti mozdulatainkat a játék. A telefonunknak hála többen is játszhatunk, ráadásul a menük kezelése kapcsán sem kell a Kinecttel szerencsétlenkednünk, hanem a telefonunkon választhatjuk ki a következő dalt.

Guitar Hero Live és Rock Band 4

Platform: PS4/Xbox One (RB 4); PS4/Xbox One/PS3/X360/Wii U (GH Live)
Játékosok: 1-2 (GH Live); 1-4 (RB 4)

Ha pedig a Just Dance-szel szóba hoztuk a zenét, nem mehetünk el szó nélkül a rockerek kedvenc ritmusjátékai mellett. Míg az új Guitar Herót játszhatjuk előző generációs konzolunkon is, mindenképp új hangszereket kell használnunk és egyszerre csak ketten pengethetünk egymás ellen. Ezzel szemben a Rock Band 4-ben az egész bandát mi alakíthatjuk, ami rendkívül szórakoztató, ráadásul egy adapterrel akár régi hangszereinket is befoghatjuk. Viszont a Harmonix játéka csak Xbox One-ra és PS4-re jött ki, ami rossz hír azoknak, akik még nem váltottak konzolt. A megjelenése óta pedig mindkét játék dalválasztéka nagyban bővült, bár az új dalokért ilyen vagy olyan formában mindenképp fizetnünk kell.

Overcooked

Platform: PC/PS4/Xbox One
Játékosok: 1-4

Ebben a játékban énekelni ugyan nem fogunk, de könnyen előfordulhat, hogy a csapattársainkkal kiabálunk majd. Ugyanis a Ghost Town Games kooperatív főzőjátékában a legnagyobb kihívás az egyes feladatok kiosztása a csapattagok között és a főzési folyamat igazán hatékonnyá tétele. Ez leírva talán nem hangzik olyan izgalmasnak, mint a gyakorlatban, de a szerkesztőség felét levette a lábáról a főzős móka, miután kipróbálták, úgyhogy csak ajánlani tudjuk az Overcookedot. Ezzel a játékkal ráadásul az is jól jár, akinek nincs négy kontrollere, ugyanis minden játékvezérlőt - így PC-n a billentyűzetet is - megfelezhetünk, hogy egyszerre két játékos is használhassa.

Mortal Kombat X

Platform: PC/PS4/Xbox One
Játékosok: 1-2

Tulajdonképpen akármelyik verekedős játékot írhattuk volna, hiszen ez a műfaj sikerélménnyel szolgálhat akár a kontrollert masszírozó kezdőknek és a kombókat ismerő profiknak is, ha sikerül a szintjükhöz illő ellenfelet találniuk. A Mortal Kombat viszont a túlzásba vitt brutalitásnak és a könnyen előhozható, mégis rendkívül látványos X-Ray támadásoknak hála talán az egyik legjobb választás lehet a műfajon belül.

Mario Kart 8

Platform: Nintendo Wii U
Játékosok: 1-4

Kapcsolatok, barátságok és rokoni viszonyok erősödtek meg és hullottak darabokra az évek során a Mario Kart szériának köszönhetően, hiszen a Nintendo tökéletesen ráérzett hosszú évekkel ezelőtt, hogy nincs édesebb, mint tönkretenni a mellettünk ülő tökéletes versenyét. A különböző powerupoknak hála pedig a legújabb részben is a célvonalig bármikor felborulhat a sorrend, így a Mario Kart 8 minden pillanata elképesztő izgalmakat tartogat.

Keep Talking and Nobody  Explodes

Platformok: PC/PS4 (VR)/Android (VR)
Játékosok: 2-végtelen sok

A Steel Crate Games játéka szintén kiváló arra, hogy nem gamereket is bevonjunk, ugyanis a Keep Talkingban bombákat kell hatástalanítani, ehhez pedig egyetlen, az adott interfészt alapszinten ismerő játékos kell. A többiek pedig egy magyarul is elérhető, kinyomtatható, vagy akár mobilon is nézhető kézikönyv alapján magyarázzák el neki, mit is kell csinálnia. Ahogy pedig a bomba számlálója egyre közelít a nullához, garantált a kapkodás és közös aggódás, hogy sikerül-t a jó drótot elvágni vagy a megfelelő gombot megnyomni.

Nidhogg

Platform: PC/PS4
Játékosok: 2

Ki szeretné, hogy megegye egy hatalmas, az északi mitológiából szabadult kukac? Nos, a Nidhogg szereplői valamiért erre nagyon is vágynak, de a játék nem is ezért érdekes, hanem a rendkívül szórakoztató vívás miatt, amit az éppen a folytatáson dolgozó Messhoff megalkotott a játékhoz. A három szinten folyó támadásokat ki is védhetjük, de akár az ellenfelünkre is hajíthatjuk a fegyverünket, hogy aztán ököllel essünk neki. Persze egy halál után nincs vége a meccsnek, csupán területet nyerünk a pályán, ahonnan végül teljesen ki kell szorítanunk ellenfelünket. Ha pedig általában bejönnek a helyi PvP játékok, ez is kiváló szórakozásnak fog bizonyulni.

Speedrunners

Platform: PC/Xbox One/PS4
Játékosok: 1-4

Ez is azok közé a játékok közé tartozik, aminek az alaphelyzetét elképesztően egyszerű elmagyarázni: csak ne hagyd, hogy te legyél az utolsó az akrobatikus futóversenyben! A Stikboldhoz hasonlóan viszont itt is rendelkezésünkre áll néhány trükk, amiket kitanulva sokkal jobbak lehetünk. A kötélvető és választott karakterünk képessége mellett powerupokat is szerezhetünk, arról pedig, hogy ne húzódjanak el a körök, az egyre szűkülő játéktér gondoskodik, amiből kiszorulva ki is esünk az adott körből. ÉS mivel a kötélvetővel nem csak magunkat gyorsíthatjuk, hanem bármelyik haverunkat is visszaránthatjuk magunk mögé, benne vannak a pakliban a Mario Kart-szintű utolsó másodperces fordítások is.

The Yawhg

Platform: PC
Játékosok: 1-4

Végül a sok izgalom után egy nyugisabb játékot ajánlanánk, amit a sztoriorientált gamerek is kifejezetten élvezhetnek. Ebben a játékban egy szörny érkezésére van hat hetünk felkészülni, aki az időnk leteltével porig rombolja a várost, ahol karaktereink élnek. Ez alatt különböző képességeket fejleszthetünk, ám mivel rengetegféle történeti elágazás van a választott szereplőktől és a meglátogatott helyszínektől függően, sok váratlan kaland vár ránk a zavartalan szintezés helyett. Ha pedig letelik a hat hét, összegyűjtött képességeink alapján ki kell választanunk, milyen szerepet próbálunk meg betölteni a város újraépítésében, aminek sikere addigi választásainkon múlik.

Ti melyik partijátékok elé szoktátok leültetni a haverokat? Írjátok meg kommentben!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)