Hirdetés

Szoftverfrissítést kapott a PS4 és a PS5, de a jövőben is nagy tervei vannak a Sonynak

|

Az igazán nagy durranás az elkövetkező hónapokban érkezik, de a mai PS4/PS5-ös frissítés is tartalmaz érdekességeket.

Hirdetés

Hideaki Nishino a hivatalos PlayStation Blogon jelentette be, hogy a mai nap folyamán élesednek a legújabb PlayStation 4-es és PlayStation 5-ös szoftverfrissítések. Mindenki számára elérhetővé válik például mostantól nyitott és zárt partik kreálása, és az azokhoz való csatlakozás PS4-en és PS5-ön is. 

PlayStation 5 konzolokon további fejlesztettek a Game Base és a Trophy hubok kezelőfelületén is, valamint mostantól fogva a mono hang is elérhető lesz a fülhallgatók számára.

Hirdetés

Az egyik komolyabb újításból mi sajnos egyelőre kimaradunk, az amerikai és brit játékosok azonban egyelőre még preview formában ugyan, de kipróbálhatják a hangalapú parancsokat. Kizárólag angol nyelven működik jelenleg a dolog, de így mostantól akár hanggal is megnyithatók és kereshető a játékok, illetve applikációk, módosíthatók az egyes médiabeállítások.

Érdemes átnézni a Control Centerben a Pro Tips kártyákat, ezek részletesen elmagyarázzák, hogy lehet játék közben is a képernyőre kitűzni különféle videókat és appokat. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Fejlődött a PS App és a PS Remote Play is, már az applikáción keresztül is létrehozhatók nyitott és zárt partik. Megváltozott a kezelőfelület, mostantól könnyebben elérhetőek a barátok, a partik és az üzenetek is. A PS Remote Play dark mode-dal bővült. 

Mindezeken felül kiderült, hogy a Variable Refresh Rate (VRR) valamikor a következő hónapok során érkezik meg PS5-re. Ehhez természetesen HDMI 2.1-es kábel, és megfelelő tévé vagy monitor szükséges. Még azoknál a PS5-ös játékoknál is be lehet majd kapcsolni a VRR-t, amik alapvetően nem támogatják ezt. Elvileg még ezeknek a címeknek is javulni fog valamilyen formában a minősége - de természetesen a funkció élesedéséhez közeledve egyre több játék kap VRR patchet. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)