Hirdetés

Tervben lehetett a GTA 5 switches változata?

|

A kódsor végigelemzése során meglehetősen érdekes dolgokra derült fény.

Hirdetés

Nem kegyelmezett a december a Rockstarnak: bár a rajongók kitörő örömmel fogadták a Grand Theft Auto VI első előzetesét, érthető volt a stúdió frusztrációja a trailer korai kiszivárgása miatt. A dolgok azonban itt még nem értek véget. Később decemberben az Insomniac Games és az Ubisoft meghackelése mellett a Rockstart sem kerülték el a további károk, még úgy sem, hogy a 2022 őszi szivárgásokért felelős tinit élethosszig tartó büntetésre ítélték, ugyanis újabb értékes adatok kerültek ezekből kiszivárogtatásra.

Ezek közül is a legaggasztóbb talán a GTA 5 teljes forráskódja volt, amin okkal kezdett el aggódni a közösség, elsősorban az ebből adódó csalások miatt, amik jelentősen ronthatják a jövőben a többjátékos élményt. De ahogy a mondás tartja: minden rosszban van valami jó, így szerencsére azért akadtak olyanok is, akik ennél sokkal építőbb jellegű dolgokra használták fel a kiszivárogtatott kódot.

Hirdetés

Ilyen volt például a RafaelSwi névre keresztelt Reddit felhasználó is, aki azonban a kód végigelemzésével igen rossz híreket szállított a Nintendo Switch tulajoknak. A kódsor alapján ugyanis arra következtetett, hogy a GTA 5 látszólag sosem állt fejlesztés alatt ezen konzolokra.

A felhasználó mindössze két utalást talált a Nintendo kézikonzoljára, és csak néhány említést a NX64 alatt futó kódnevére, amik nem túl biztatóak. Bár első ránézésre úgy tűnhet, hogy ezek alapján tervben lehetett a játék Switchre történő átültetése, ám jobban megvizsgálva lényegében a feltárt dolgok mindegyike olyan segédfunkciókhoz és objektumokhoz kötődik, amik erre egyáltalán nem utalnak.

A felhasználó éppen ezért azt latolgatta, hogy könnyen lehet, hogy a Rockstar bár nyitva hagyta a switches verzió lehetőségét, a tervet hamar eltörölték miután bejelentésre került, hogy a kézikonzol a 64 bites ARM architektúrát fogja használni. Ez az elmélet magyarázatot adhatna a kódsorban feltárt NX névre, ráadásul, tekintve hogy a szivárgásokból kikerült legfrissebb fájlok 2021 második feléből származnak, még annak az esélye is elég csekély, hogy a találgatás netalántán egy elavult kódbázison alapulna.

GTA V for Nintendo Switch was likely never in development
byu/RafaelSwi inGamingLeaksAndRumours

Persze már több pletyka is napvilágot látott a switches változattal kapcsolatban. Sokan úgy gondolják, hogy a kézikonzol utódjának várhatóan 2024-es megjelenésével a nintendós felhasználók is megkaphatják az élményt, de hogy ez valóban így lesz-e, arra minden bizonnyal csak sokkal később derülhet majd fény.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)