Hirdetés

Vad megoldásokkal óvná a kiskorúakat a Sony új szabadalma

|

A szoftver még hangot is elemezne azzal a céllal, hogy megállapítsa, kiskorú fogja-e a kontrollert.

Hirdetés

Nem telhet el hét újabb nyilvánosságra kerülő Sony-szabadalom nélkül, így a lábbal vezérelhető kontroller és a visszatekeréses koncepció után, most egy a kiskorúak védelmét szolgáló megoldás terveit jegyezte be a vállalat, ami akár automatikusan lezárná a PlayStation-fiókokat is, hogy megóvja a gyermekeket a nem nekik való, korhatáros tartalmaktól.

Alapvetően egy szoftveres megoldásról van szó, amely a teljes platformra kiterjedne, ezzel átfogóan védve a gyermekeket. A rendszer alapját természetesen a mesterséges intelligencia képezné, ami a különböző adatok elemzésével állapítaná meg, hogy az illető kiskorú-e vagy sem.

Ezek között szerepelnek például a fényképek és a videók, persze amennyiben csak egy kamera is csatlakoztatva van a konzolhoz, de egyes beszélgetésekből is megpróbálhat leszűrni a rendszer következtetéseket, legyen szó írásbeli vagy szóbeli kommunikációról.

Hirdetés

Előfordulhat akár az is, hogy ha egy korhatáros játékban a kiskorú nem érti az irányítást, ennek következtében pedig rángatja a kamerát vagy éppen rendellenes a mozgása, a rendszer ezt felismerné, majd megvizsgálná, hogy nem egy gyermek van-e a játékban. Ha pedig az elemzést követően azt találja, hogy valóban egy kiskorú ül a képernyő előtt, akkor megszakíthatja a játékmenetet, majd pedig lezárhatja a felhasználói fiókot.

Persze arra, hogy a szabadalmat végül használják-e, egyelőre nincs garancia, de a koncepció mindenesetre érdekes, szülőknek pedig kifejezetten hasznos lehet. Kérdés még nyilván az is, hogy mennyire működne megbízhatóan a mesterséges intelligencia egy ilyen helyzetben, de remélhetőleg a jövőben majd erről is többet megtudunk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)