Hirdetés

Van lejjebb: a Star Wars: Battlefront Classic Collectionbe a tudta nélkül kerültek be egy modder tartalmai

|

Ez még önmagában nem is lenne akkora probléma, csak erről éppenséggel elfelejtett szólni az Aspyr csapata.

Hirdetés

Nem volt problémamentes a Star Wars: Battlefront Classic Collection PC-s megjelenése, és akkor egészen finoman fogalmaztunk. A folyamatos összeomlások és a szűnni nem akaró szerverproblémák egy szempillantás alatt kisiklatták a nosztalgiavonatot, amire sokan szerettek volna felszállni. Záporoztak a negatív értékelések, az újrakiadás felett bábáskodó Aspyr pedig sokáig lapított a fűben, hátha elvonul a vihar.

Nem vonult el, így a stúdió magyarázkodni kényszerült: elismerte, hogy tényleg tragikus állapotban van a játék, kritikus hibákra és szerverproblémákra hivatkozott, és persze ígértet tettek ezek javítására. Okkal gondolhattuk, hogy ennél már nem lesz lejjebb, most viszont nagyon úgy néz ki, hogy hatalmasat tévedtünk.

Hirdetés

Bár már korábban is erre utaló nyomokat találtak egy előzetesben, az Aspyr akkor megerősítette: a játék nem tartalmaz "semmilyen olyan kódot vagy tartalmat", ami "meg nem nevezett forrásból" származik. Nem öregedett túl jól a kijelentés, ugyanis most minden jel arra utal, hogy egy modder munkáját mégiscsak felhasználta a végleges változatban a csapat, erről viszont elfelejtett szólni.

Egészen pontosan az iamshaymin névre keresztelt felhasználó által még régebben, a Battlefront 2-höz készített Asajj Ventress modról van szó, ami lényegében PC-n is játszhatóvá tette az eredetileg Xbox-exkluzív karaktert Aayla Secura átalakításával. A moddernek már az egyik korábbi előzetesben is szemet szúrt a dolog, ekkor tette az Aspyr a kijelentést, miszerint erről szó sincs, az előzetesben "véletlenül" maradt egy olyan rész, ami a végső változatban már nem fog szerepelni.

A Star Wars: Battlefront Classic Collection megjelenése után azonban rövidesen felbukkant egy videó a Redditen, melyben a posztoló arra hívta fel a figyelmet, a Battlefront 2 PlayStation 5-ös változatában Asajj Ventress modellje Aayla Secura animációt használja, amiből egyenesen következett, hogy iamshaymin modját használták hozzá. Az Aspyr rövid időn belül egy patch formájában javította a "hibát", lecserélte a karaktert a saját verziójára - mondjuk ezen a ponton már teljesen fölöslegesen.

Ventress Doesn’t Have OG Animations
byu/Ok-Molasses11 inStarWarsBattlefront

Ha ez nem lenne elég, iamshaymin azóta több olyan dologra is figyelmes lett a játékban, ami elvitathatatlanul az ő munkája, miközben a nevét sehol sem tüntették fel. A Twitter/X profilján egyre aggasztóbb dolgok kerülnek a felszínre, miközben az Aspyr továbbra is hallgat. Jó kérdés, hogyan reagál majd a csapat, egy ilyen helyzetben elég nehéz lesz értelmes kibúvót találni.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)