Hirdetés

Váratlanul felkerült a netre az eredeti Far Cry forráskódja

|

Nagyon úgy tűnik, hogy működőképes formában lett nyilvánosan elérhető a közel 20 éves játék forráskódja.

Hirdetés

Szinte minden hosszabb ideje futó szériának megvannak azok az epizódjai, amelyek kilógnak a sorból, a 2004-ben indult Far Cry-sorozat esetében pedig ez furcsa mód rögtön az első rész, amit még a Crytek rakott össze, ezért egészen más receptet követett, mint a Ubisoft által kalapált későbbi felvonások.

Az egymást követő pályákra felfűzött, de meglehetősen nagy szabadságot kínáló játék a maga korában lenyűgözően gyönyörűnek számított, a B-filmes szörnyvadászattal feldobott sztorija pedig kiváló ürüggyel szolgált a díszletül szolgáló trópusi paradicsom lángba borítására, így a Far Cry az évek során csont nélkül klasszikussá érhetett. Most pedig, ha nem is hivatalosan, de Jack Carver kalandja a közkincs-státuszt is a magáénak mondhatja, mivel valaki felpakolta a forráskódját az internetre.

Hirdetés

Erre egy ismert modder, Vinícius Medeiros hívta fel a figyelmet, akinek a leírása alapján teljesen a semmiből jött a dolog, így rejtély, hogy ki áll mögötte, és hogy az illető miként jutott hozzá a kódhoz. Az Internet Archive-on megosztott fájlok mindenesetre működni látszanak, csak némi hozzáértő hangolást igényelnek a Visual Studio 2003-mal, az asseteket pedig magából a játékból lehet kinyerni a mutatványhoz.

A modder egy későbbi posztban elmagyarázta, hogy a szivárgás elsősorban a grafikus motort érintő módosítások és javítások végrehajtásában lehet hasznos, a modok készítését ugyanis már eleve megkönnyítette, hogy a Crytek jóval korábban a közösség rendelkezésére bocsátotta az ehhez szükséges fejlesztői eszközöket (SDK, pályaszerkesztő).

Ami magát a Far Cry szériát illeti, ez utoljára a 2021 őszén megjelent Far Cry 6-tal bővült, amely újfent trópusi díszletek között engedte szabadjára a játékosokat. A sorozat jövője kapcsán pillanatnyilag csak pletykákkal szolgálhatunk, melyek alapján a Far Cry 7 leghamarabb 2025 őszén futhat be, ráadásként pedig egy kifejezetten többjátékos fókuszú mellékszálat is kaphatunk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)