Hirdetés

World of Warcraft - a Blizzard nyilatkozott a lelőtt vanilla szerverről

|

Nagy port kavart, mikor a Blizzard lelőtte az egyik népszerű tört World of Warcraft szervert, most meghallgathatjuk a fejlesztők álláspontját is az üggyel kapcsolatban.

Hirdetés

Április elején jött a hír, hogy a játékosoknak el kell búcsúzniuk a Nostalrius csapat népszerű World of Warcraft tört szerverétől, amelyen az eredeti, kiegészítők nélküli, 1.12-es változattal játszhattak azok, akik nem szerettek volna havidíjat fizetni vagy éppen jobban élvezték a WoW akkori változatát. Rengetegen búcsúztak - videókkal is - a lelőtt vanilla szervertől, sőt sokan nem nyugodtak bele a döntésbe és petíciót indítottak abban reménykedve, hátha meglágyul a Blizzard szíve. 

Néhány népszerű YouTuber és a WoW egyik játékdizájnerének támogatása miatt már-már reménykedni lehetett a pozitív végkifejletben, azonban most az vállalat alelnöke és executive producere, J. Allen Brack tiszta vizet öntött a pohárba a játék fórumát használva. Brack először arra a felvetésre reagált, hogy miért nem hozakodik elő a Blizzard egy hivatalos vanilla szerverrel: "Már évek óta tárgyalunk a klasszikus szerverekről. Minden BlizzConon téma és különösen az elmúlt néhány hétben az. A belső csapatmegbeszélésektől kezdve egészen a vezetőkkel tartott délutáni ülésekig ez a kérdés nagyon vitatott volt. Feltártuk a klasszikus szerverek fejlesztésének lehetőségeit és senki sem tudta volna nagy nehézségek nélkül végrehajtani. Ha megnyomhatnánk egy gombot és mindez létrejönne, megtennénk. Azonban óriásiak a kihívások a klasszikus szerverek integrálását illetően, nem is beszélve a WoW élő verzióinak folyamatos támogatásának minden aspektusáról."

Az egyetlen működőnek vélt ötlet, amivel a Blizzard előhozakodott, az a "pristine realms" elképzelése: "Az elmúlt évek során már beszéltünk a "pristine realm"-ról. Lényegében kikapcsolja az összes funkciót, amely gyorsította a fejlődést, így a karakterátvitelt, a heilroom geart, képességnővelőket, Recruit-A-Friend bónuszokat, WOW Tokeneket és a cross realm zónákhoz való hozzáférést, csakúgy, mint a csoportkeresőt. Nem vagyunk biztosak abban, hogy ez a tiszta lappal indító változat olyasvalami, ami tetszene a közösségnek, ez még mindig egy nyílt beszélgetés témája."

Ami pedig a Nostalrius kalózszerverét illeti, Bracknek erre is jó magyarázata van, méghozzá a cég szellemi tulajdonának megvédése: "Ha nem védekeznénk a szellemi tulajdon megsértése ellen, az sértené a Blizzard jogait. Ez mindenre vonatkozik, ami a World of Warcraft IP-t használja, beleértve a nem hivatalos szervereket is. Megvizsgáltuk a lehetőségeket, de nincs járható jogi út arra vonatkozóan, hogy megvédjük a Blizzard IP-jét, ugyanakkor biztosítsuk egy kalózszerver működését is." Mindazonáltal van még némi remény, ugyanis Brack hozzátette, hogy felvették a kapcsolatot a Nostalrius üzemeltetőivel, amihez talán van némi köze annak, hogy már több mint 235 ezren írták alá a petíciót: "Nyilvánvalóan törődünk a játékkal és további megbeszéléseket folytatunk majd velük az elkövetkező hetekben." Mi a véleményetek az egészről? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)