Hirdetés

15 éves a GTA, amit a drogkereskedelem tett igazán különlegessé

|

Meg persze egy rakás ötletes dolog, amit még nem láttunk a sorozat korábbi részeiben - ezért érdemes ma is pótolni a Chinatown Warst.

Hirdetés

Idén már ünnepeltünk egy fontos GTA-évfordulót: 15 éves lett a The Lost and Damned, a Grand Theft Auto IV első kiegészítője, és egyébként októberben tölti be ezt a kort a The Ballad of Gay Tony is. A kettő között viszont megjelent egy mellékszál, amivel sem PC-n, sem otthoni konzolokon nem játszhattunk, és ennek jó oka volt: a Grand Theft Auto: Chinatown Wars teljesen a nulláról lett felépítve, így ötletes újítások, a célplatformjait kihasználó funkciók kerülhettek bele.

Az események helyszíne Liberty City, viszont ezúttal teljes mértékben a kínai negyedben élő triádok kerülnek középpontba. A főszereplő, Huang Lee egy különleges karddal érkezik a városba, ám azt rögtön el is lopják tőle, így kénytelen elmerülni az alvilágban, feladatokat teljesíteni megbízóinak, és ahogy az lenni szokott, a dolgok hamar elszabadulnak, képbe kerül az FIB és a koreaiak is. Nem a sztori a Chinatown Wars legjobb eleme, de elég érdekes ahhoz, hogy ne akarjuk letenni a játékot egy-egy rövid küldetés teljesítése után.

Hirdetés

Eredetileg Nintendo DS-re jelent meg, annak érintőkijelzőjét pedig ötletesen kihasználta. A mesterlövész puska újratöltéséhez, az autók feltöréséhez apró minijátékok tartoznak, ez utóbbiak annál bonyolultabbak, minél értékesebb kocsit próbáltunk megszerezni. A benzinkutakon molotov koktélokat készíthetünk, a kukákban turkálva értékes cuccokhoz juthatunk, de a széftörés sem csak gombnyomások sorával működik. Szerencsejátékosoknak a kaparós sorsjegyek szólnak, ezekkel akár felszerelést is nyerhetünk. Ezeket a mechanikákat a ma is elérhető, modern eszközökön játszható iOS-es és androidos változatok is megörökölték, míg a PSP-sbe érintőképernyő híján nem tudták őket egy az egyben átvinni.

A rendőröket lerázni úgy tudjuk, ha összetörtük autóikat, amihez sokszor egy erősebb ütközés is elég - abszolút az élményre, az árkádosságra mentek rá. Néha emiatt az irányítás körülményesnek érződik, az autók mintha jégen közlekednének, de hozzá lehet szokni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A legjobb mégis a drogkereskedelem. Mindig kapunk infókat arról, hogy mire van aktuálisan nagyobb kereslet, illetve hol kaphatunk olcsón heroint, extasyt, füvet, meg egyéb cuccokat; ha valamiből fel tudunk tankolni, azt érdemes rejtekhelyeinken raktározni, aztán később jó pénzért eladni. Olykor belefutunk egy csapdába, vásárlás helyett rendőri üldözésbe keveredve, de ez csak még izgalmasabbá teszi a bűnözői létet.

A Chinatown Wars iOS-en és Androidon is ingyen kipróbálható, teljes változata platformtól függően 1799 Ft-ba vagy 1990 Ft-ba kerül. Bár Mac-en is elindítható, és emulátorral PC-n is fut, erősen javasolt érintőkijelzőn játszani, úgy lesz az igazi.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)