Hirdetés

26 év után megdőlt a legnehezebb Doom 2 speedrun rekord

|

Évtizedekig maradt változatlan az első pálya rekordjának teljesítéséhez szükséges idő alsó határa, de néhány napja végre valakinek sikerült a lehetetlen.

Hirdetés

A Doom 2 eleje meglehetősen könnyű, és meglehetősen rövid. Az Entryway című pálya igazából csak két kanyarból és egy ajtóból áll, így azok is egy perc alatt lepörgetik, akik életükben nem játszottak még FPS címekkel.

Kis gyakorlás után könnyen becsúszhatunk 30 másodperc alá, de az izgalmak ezután kezdődnek. Egy kis útvonal optimalizáció, frame adat elemzés, és rengeteg próbakör után el lehet érni az 5,97 másodperces rekordot. Ez volt a legjobb idő, amit valaki valaha összehozott a Doom 2 Entrywayen, és e csúcs felállításának már 26 éve.

Hirdetés

Ahhoz, hogy új rekord születhessen, ez alá kellett mennie a versenyzőnek. Thomas Pilger 1998-as eredményét nem véletlenül nem döntötte meg eddig senki: 0,97 másodpercet levágni egy futamból nagyon nehéz, pláne egy ennyire rövid és egyszerű pályán. Képkockákon múlik a rekord, így 4shockblastnek rengeteg melójába tellett megdönteni azt. A speedrunner több mint 100 000 próbakört futott, de a gyakorlásnak és egy új trükknek hála sikerült a lehetetlen.

A siker kulcsa a "thing running" trükk volt, ami azt jelenti, hogy a karakter gyakorlatilag lepattan egy ellenfélről a játék elején, és ezzel értékes képkockákat takaríthat meg. Innen is gratulálunk 4shockblastnek, és nagyon kíváncsiak leszünk rá, hogy lesz-e bárki, akinek sikerül ezt a rekordot túlszárnyalnia.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)