Hirdetés

A Google mesterséges intelligenciája már minden Atari 2600 játékot meg tud nyerni

|

A Google DeepMind következő mesterséges intelligenciája újabb lépést tett afelé, hogy a gépek mindenkit lenyomjanak a játékokban.

Hirdetés

A Google DeepMind már évek óta használ különféle játékokat arra, hogy a különböző mesterséges intelligenciáit fejlessze, ráadásul már igen komoly sikereket sikerül elérni: néhány évvel ezelőtt profi StarCraft 2 játékosokat nyomott le az AlphaStar, azelőtt pedig a világ legjobb Go játékosán kerekedett felül az AlphaGo névre keresztelt szuperszámítógép.

Hirdetés

A csapat most egy újabb mérföldkövet ért el, ugyanis az Agent57 nevű legújabb mesterséges intelligencia elért arra a pontra, hogy az Atari 2600-ra megjelent játékok mindegyikét mesterien tudja játszani. A fejlesztők elmondása szerint a játékok jellegükből adódóan kiválóan alkalmasak arra, hogy általánosabb intelligenciákkal kísérletezzenek:

"A játékok nagyon jók adaptív algoritmusok fejlesztésére: rendkívül sokrétű feladatokat és kihívásokat rejtenek, amelyekhez a játékosoknak kifinomult stratégiákat kell kidolgozniuk, viszont ugyanakkor a pontszám egy nagyon egyszerű mérőszám arra, hogy kövessük a fejlődést. A végső célunk nem egy olyan rendszer kifejlesztése, amelyik profin játszik, hanem inkább egy olyan, amelyik sokféle kihívást le tud küzdeni."

A publikációban megemlítették, hogy míg az Agent57 idővel egyre jobb eredményeket tudott elérni, maga a tanulási folyamat rengeteg számítást és időt igényelt, ezért a következő iterációban mindenképpen ezen kell majd a legtöbbet csiszolniuk.

Kíváncsiak vagyunk, meddig sikerül majd fejlődnie az MI-knek, de azért valahol aggódunk is, elvégre mi is Terminátor filmeken nőttünk fel, tudjuk hova vezet ez.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)