Hirdetés

Hoppá: megjelent a Quake 2 remaster

|

Elrajtolt az idei QuakeCon és rögtön egy meglepetéssel indult a show.

Hirdetés

A koreai korhatár-besorolásért felelős bizottság honlapja már júniusban megpedzegette, hogy a Bethesda és az id Software valószínűleg a Quake 2 esetében is ugyanúgy készül meglepni a rajongókat, mint az első rész esetében: a QuakeCon kapcsán kiadják a felújított változatot, amely nem egy teljes értékű remake, hanem egy kicsinosított és kibővített verzió. 

Az id Software által fejlesztett és 1997-ben megjelent folytatást az NVIDIA-hoz tartozó Lightspeed Studios már újraálmodta a ray-tracing technológiával eljátszva, de a bárki által ingyenesen játszható Quake II RTX csak egy kis ízelítő, nem a teljes játék. 

Hirdetés

De a QuakeCon alkalmából végre megjelent a Quake 2 remaster, amely ha nem is tud ilyen mértékű fejlődést, azért érdemes odafigyelni rá: már csak azért is, mert a klasszikus lövölde 4K támogatást kapott, továbbfejlesztették többek között a modelljeit, az animációit, az MI-t, az átvezetőket és a fényeket is, amiket a Sonic Mayhem ütős soundtrackjével élvezhetünk.

A remasterhez járnak az eredeti küldetéscsomagok (The Reckoning, Ground Zero), valamint egy vadonatúj kiegészítő is a MachineGames fejlesztésében (a Call of the Machine 28 pályát és egy deathmatch térképet kínál), ráadásul a Quake II 64 ajándék hozzá.

A cross-playnek köszönhetően zavartalanul pöröghet az online és a helyi multi/co-op az összes platform összes játéosa között, van lehetőség a giroszkópos célzásra, az xCloud-támogatásnak köszönhetően pedig a Game Pass Ultimate előfizetők bárhol tolhatják a meccseket. 

A Quake II remaster beszerezhető PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, valamint Nintendo Switchre is, a Game Pass tulajok pedig már tölthetik is. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)