Hirdetés

Egy magyar programozó megcsinálta az Aknakeresőt C64-re

|

A Windows elterjedésével népszerűvé vált játék végre a Commodore 64 szerelmeseinek is elérhető kedvenc platformjukon.

Hirdetés

Feltehetően emberek milliói bontanak pezsgőt örömükben a hír hallatára, hogy az iskolai számítógéptermek örök klasszikusa, az Aknakereső végre Commodore 64-es változatot is kapott. Tóth Krisztián (retró körökben csak Krissz) általában hobbiból készíti el a C64-es játékok böngészőben játszható verzióit, most azonban éppen fordítva történt: egy újabb játék portját csinálta meg az ikonikus retró gépre.

Hirdetés

Az aknakeresőben játékmenet terén sok változtatásra nincs lehetőség, de a jellegzetes kinézet és a hangeffektek valószínűleg megdobogtatják a retró-rajongók szívét. A Bombakereső névre keresztelt játék emulátorban is futtatható, ide kattinva tudjátok letölteni, ha előtte azonban szeretnétek vetni rá egy pillantást, akkor ezzel a videóval megtehetitek:

Ha a mai napig a C64 rajongói vagytok, akkor érdemes ellátogatnotok Krissz honlapjára, ahol rengeteg trükköt, praktikát ír le, illetve megtalálhatjátok a böngészőre elkészített játékait is, melyek között olyan ikonikus darabok is akadnak, mint a Wizard of Wor vagy az Impossible Mission.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)