Hirdetés

Legendás FPS-sorozatot támasztana fel a System Shock remake fejlesztője

|

Minden más alkotásnál fontosabb a No One Lives Forever a Nightdive Studios számára.

Hirdetés

Régóta megoldatlan problémája az iparágnak, hogy a kiadók és fejlesztők kevés figyelmet fordítanak arra, hogy az általuk létrehozott és gondozott játékokat megőrizzék az utókor számára is. Leállított szerverek és lejárt licencek vezetnek odáig, hogy legálisan beszerezhetetlenné válnak egyes alkotások, a későbbi visszatérésüket pedig megnehezítheti, sőt akár teljesen el is lehetetlenítheti, ha elkavarják a forráskódot, vagy esetleg átláthatatlan katyvasszal szembesül, aki megpróbálná kideríteni, hogy kik osztoznak a jogokon.

Pontosan az utóbbi akadály tornyosul a Nightdive Studios csapata előtt is, amelynek leghőbb vágya visszahelyezni a térképre a szuperkémes toposzokat kifigurázó, sziporkázó humorú No One Lives Forever szériát. A már sehol sem kapható The Operative: No One Lives Forever, No One Lives Forever 2: A Spy in H.A.R.M.'s Way és Contrackt J.A.C.K. felett ugyanis annak idején a Fox Interactive és a Monolith Productions bábáskodott, ám ezzel a két céggel történt azóta egy s más.

Mint arra Stephen Kick, a Nightdive alapítója a PCGamesN-nek adott interjújában rávilágított, elég kusza a helyzet. A Fox Interactive például a második rész megjelenése előtt a Vivendi alá került, majd azzal együtt beleolvadt az Activisionbe, amiből később kivált, de nem maradt sokáig önálló, mivel a jóval fajsúlyosabb filmes és tévés részleggel együtt bekebelezte a Disney. Az Activision ma már a Microsofté, a Monolith pedig a Warner Bros. irányítása alá került.

Hirdetés

Larry Kuperman üzletfejlesztési igazgató szerint ahhoz, hogy átnavigáljanak ezen a jogi útvesztőn, a potenciális jogtulajdonosok azonosításán túl azt is tisztázásra vár, hogy milyen megállapodások köttettek, tehát fontos lenne, hogy megismerjék a szerződések tartalmát.

"Szimpla kiadó szerződésről beszélünk? Van lejárata?"

- teszi fel a hipotetikus kérdéseket Kuperman, aki Moby Dickhez hasonlította a No One Lives Forevert.

"Mindenképpen szeretnénk visszahozni. Ez a mi fehér bálnánk. A teljes szériát szeretnénk visszahozni. Az egész a feltételek megtalálásáról szól, és arról, hogy megszerezzük minden potenciálisan érintett fél beleegyezését."

A vezető világossá tette, hogy amennyiben összejön a dolog, és nem kell attól tartaniuk, hogy bárki bepereli őket miatta, azonnal átütemezik a terveiket a No One Lives Forever kedvéért. Kick mindenesetre megtette az ehhez szükséges első lépést, és a nyilvánosság előtt megszólította a Warnert, pontosan úgy, ahogy öt évvel korábban a Disney-t, aminek végül az újrakevert Star Wars: Dark Forces lett az eredménye.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)