Hirdetés

Sértő sztereotípiák miatt kérnek elnézést a Tomb Raider I-III Remastered fejlesztői

|

Nem akarták megváltoztatni a játékokat, de sajnálják, hogy az eredeti változatok sértő módon mutatnak be egyes etnikumokat.

Hirdetés

Tegnap megjelent az első három Tomb Raider játék modernizált változatát tartalmazó Tomb Raider I-III Remastered csomag, amit az Aspyr készített el a szériát jelenleg gondozó Crystal Dynamics közreműködésével. Az eredeti játékok még a Core Design felügyelete alatt születtek meg, 1996 és 1998 között, amikor még teljesen más idők jártak.

Indítás után rögtön egy üzenet fogadja a játékosokat, ami magyarul a következőképp szólna: 

"A gyűjteményben szereplő játékok sértő ábrázolásokat tartalmaznak emberekről és kultúrákról, amelyek faji és etnikai előítéletekben gyökereznek. Ezek a sztereotípiák mélységesen károsak, megbocsáthatatlanok, és nem felelnek meg a Crystal Dynamics értékrendjének."


"Ahelyett, hogy eltávolítanánk ezeket a tartalmakat, úgy döntöttünk, hogy eredeti formájukban, változatlanul mutatjuk be őket, abban a reményben, hogy mindenki felismerheti ezek káros mivoltát, és mind tanulhatunk belőle."

Hirdetés

Azt, hogy pontosan mit tart károsnak a csapat, nem emelték ki, de talán arra utalnak, amikor a Tomb Raider III-ban egy törzs, melynek tagjai erős akcentussal beszélnek, megvadultan viselkednek, nyilakkal és kezdetleges eszközökkel támad Larára. De ez csak egy többek által feldobott tipp.

Mindenesetre az, hogy nem cenzúrázták a játékokat, a legjobb megoldás volt a fejlesztők részéről. Hamarosan elmondjuk, milyen élményre számíthat az, aki az eredetik helyett ezzel nosztalgiázna.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)