Egy segélyhívós diszpécser épp játszott, ezért későn reagált a hívásokra

|

A 911-es segélyhívó egyik diszpécsere az ügyeleti ideje alatt is játszott, aminek köszönhetően súlyos percekkel később intézte kötelességeit.

Csökkentett áron, ráadás játékkal várnak az utolsó régi PS4 modellek! Hirdetés

Floridában egy diszpécser már a harmadik megrovását kapta, és le is fokozták, amiért munka közben videojátékokkal foglalkozott, és fontosabb volt számára a szórakozás, mint a kötelessége. A 911-es segélyhívó rendszerben egy későn továbbított hívás akár emberéletekbe is kerülhet.

Hirdetés

A helyi híroldal, a WPBF úgy értesült, hogy Charles Morris írásos megrovást kapott egy október 21-én történt incidens miatt. A jelentés szerint emberünk későn továbbított egy hívást, mert úgy tűnik, hogy ügyelete alatt éppen egy kézikonzolos játékkal játszott (azt nem közölték, hogy pontosan mivel).

"Egy alkalommal cserbenhagyásos baleset történt a Lake Parknál, ami után az érintettet 40 perccel később kapcsolta át a diszpécser" - olvasható a WPBF jelentésében. "Egy másik esetben lövöldözés történt, amire Morris 9 perccel később reagált."

A hatóságok hozzátették, hogy ez volt Morris harmadik figyelmeztetése 2014. októbere és 2015. októbere között. Nyilván nem a játékok a hibásak, hanem emberünk, akinek komoly gondjai vannak munkája súlyának megítélésével. Reméljük, hogy a világsajtó nem a játékokat hibáztatja majd ezért is, azt pedig főleg, hogy Morris gyorsan átkerül egy kevésbé nagy felelősséggel járó munkakörbe.

Hirdetés

Te mit gondolsz?

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!