Hirdetés

A Sony, a Wargaming és a Devolver Digital is segíteni próbál a háborúk áldozatain

|

Az izraeli-palesztin és az orosz-ukrán konfliktusok tragikus következményeit igyekeznek a maguk eszközeivel enyhíteni.

Hirdetés

Míg a tévé vagy a monitor képernyőjén szórakoztató élmény seregeket mozgatni vagy esetleg belemerülni a harc sűrűjébe, a valóságban a háború felfoghatatlan szörnyűségekkel jár, melyek leginkább az egész őrületet a pokolba kívánó civileket sújtják. Ilyen helyzetekben a játékipar mozgástere finoman szólva korlátozott, a piacokról való kivonulás és a szankciók szimbolikus lépések csupán, ám akadnak jótékonysági kezdeményezések, amelyek valóban segítséget nyújtanak a rászorulóknak.

Most egymástól függetlenül az iparág három szereplője is úgy döntött, hogy nagyobb összeget áldoz, illetve pénzt gyűjt az izraeli-palesztin, illetve az orosz ukrán konfliktus áldozatainak.

Hirdetés

Miután tavaly az Oroszország által lerohant Ukrajnának juttatott két millió dollárt humanitárius támogatásként a Sony, most ugyanekkora összeggel sietett Gázai övezet civil lakosságának segítségére, akiknek a Hamász kegyetlen terrortámadása által kiváltott heves izraeli válaszcsapások következtében pokollá vált az élete. Az összeget a Japán Vöröskereszt, valamint az UNICEF, az ENSZ Gyermekalapja kapta. Ezzel párhuzamosan a Sony Group több részlegénél az alkalmazottak is gyűjtésbe kezdtek nonprofit szervezetek részére, a cég pedig vállalta, hogy megduplázza a végösszeget - írja a VCG.

A őrült E3-as bemutatóiról és érdekes indie-játékairól elhíresült kiadó, a Devolver Digital pedig az ENSZ palesztin menekülteket segítő szervezetén (UNRWA) keresztül meg nem nevezett összeggel támogatta a palesztin családokat, és adakozásra szólított fel.

Végezetül érdemes még megemlítenünk a Wargaming kezdeményezését, amelynek célja egy másik, nem kevésbé véres konfliktus, az orosz-ukrán háború áldozatainak megsegítése. A fehérorosz gyökerű, ám a régióból az orosz invázió megindulása után távozott kiadó mentőautókra gyűjt a közleménye alapján. Ennek szellemében október 18-a és november 1-je között különleges, Ukrajna-témájú WargamingUnited csomagokat lehet vásárolni a cég teljes online portfólióján (World of Tanks, World of Tanks Blitz, World of Tanks Modern Armor, World of Warships, World of Warships: Legends és World of Warplanes) belül. A hír írásakor már majdnem 44 ezer értékesített bundle-nél járt az oldalon elhelyezett számláló.

Az ebből származó bevétel 100 százalékát az ukrán egészségügy kapja meg mentőautók vásárlása céljából a UNITED24 platformon keresztül. A Wargaming az elmúlt másfél évben 1 millió dollárt adományozott orvosi felszerelésekre, és még 100 ezret a Nova Kakhovka-i gátrobbanás áldozatainak támogatására. Ezzel párhuzamosan a cég alkalmazottai 200 ezer eurót gyűjtöttek össze, amiből mentőautókat vehettek az ukránoknak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)