Hirdetés

Alighogy visszatért a Twitchre PewDiePie, máris bannolták

|

Minden idők egyik legnépszerűbb videósának váratlanul kitették a szűrét, holott még csak nem is streamelt.

Hirdetés

Noha már nem ő a legnagyobb youtuber, mivel néhány hónapja Mr Beast átvette a vezetést, még mindig milliók követik lelkesen PewDiePie (polgári nevén Felix Arvid Ulf Kjellberg) munkásságát. Ezért aztán nagy visszhangot váltott ki, amikor március 21-én, hosszú távollétet követően ismét felbukkant a konkurens Twitchen.

Elsőre sokakban az a benyomás alakulhatott ki, hogy valaki illetéktelenül szerzett hozzáférést PewDiePie fiókjához, mivel új tartalom helyett csupa régi videó ment rajta, valamint a Trailer Park Boys című kanadai sorozat epizódjai, Felix maga azonban egy percet sem streamelt.

Hirdetés

Később kiderült, hogy semmi ilyesmi nem történt, a mintegy másfél millió követővel rendelkező csatorna kezelését a CoPilotMedia vette át, a jelek szerint azzal a céllal, hogy a régi kontent felmelegítése révén juttassa pluszbevételhez a Japánba költözött videóst. Hogy ez a szokatlan monetizációs kísérlet, netán valamelyik korábbi, a Twitch irányelveibe ütköző tartalom verte ki a biztosítékot, azt nem tudni, mindenesetre május 8-án bannolták PewDiePie csatornáját.

Ahogy az okok, úgy a büntetés szigora sem ismert, még nem világos, hogy csak rövid időre szóló tiltásról van szó, vagy komolyabb szankciót helyezett kilátásba a Twitch.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)