Hirdetés

Belehalt egy streamer a játékba, aki aprópénzért tette kockára az egészségét

|

Maratoni streamre és tartalomgyártásra vállalkozott, de nem bírta a szervezete.

Hirdetés

November 10-én riasztó állapotban találtak szobatársai egy csengcsoui diákra a közös albérletükben, az alvó Li Hao szaporán szedte a levegőt, és nem reagált semmilyen külső ingerre, ezért mentőt hívtak hozzá, de mire a rohamkocsi kórházba ért vele, már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A tragédia előtt Li egyhuzamban öt éjszakán keresztül streamelt, alkalmanként legalább 9 órát úgy, hogy napközben vártak rá a tanulmányai.

A végzős Li a Henan Qinyi Culture and Media Co. gyakornokaként nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy havonta 26 napon keresztül összesen 240 órát streameljen, valamint ezzel párhuzamosan elkészítsen és feltöltsön 15 videót. Mindezért 3000 yüan, azaz megközelítőleg 145 500 forint ütötte volna a markát - írja a China Daily.

Hirdetés

A felvételek tanúsága szerint októberben még nappal streamelt, majd november 5-étől éjszakai műszakra tért át, amire Li apja szerint a cég vette rá, mivel abban az idősávban sűrűbben jattolnak a nézők, és így többet lehet keresni. 

A vállalat szóvivője tagadta, hogy bármi közük lenne a tragédiához azt hangsúlyozta, hogy Li maga választhatta meg, hogy mikor és milyen hosszan közvetít, de azt sem ismerte el, hogy a diák a gyakornokuk lett volna. Egyúttal felhívta rá a figyelmet, hogy a fiú halála az albérletében, munkaidőn kívül következett be, nem pedig a cég által biztosított stúdióban, munkaidőben. Továbbá hozzátette, hogy tudják, sok streamer nehezen találja meg az arany középutat önmaga kizsigerelése és a jövedelemszerzés között. Ezzel együtt emberbaráti megfontolásból 5000 jüant, azaz körülbelül 242 500 forintot ajánlottak fel Li családjának kompenzációként.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)