Hirdetés

Kirúgták a Blizzard alkalmazottját, hát magával vitt 10 évnyi WoW előfizetést

|

Semmiképp sem szeretett volna üres kézzel távozni a volt munkahelyéről.

Hirdetés

A 2023-as év sajnos a kirúgások éve volt, és hiába lapoztunk a naptárban, a leépítések sora nem állt meg. Az elmúlt egy hónapban a Riot Games, a Twitch, a Discord, a Unity és a Blizzard is több száz dolgozójától szabadult meg. Sötét kezdése ez az évnek, de legalább egy aprócska poén kijött a dologból.

Adam Holisky, a Blizzard korábbi termékfelügyeleti fejese gyorsan kipakolta a digitális kulcscsomóját, amikor érezte, hogy felé tart a kaszás.

Hirdetés

Mielőtt még kizárták volna a belső rendszerekből Holisky bebiztosította magát 10 évnyi World of Warcraft előfizetéssel. Ennek köszönhetően 2033. október 14-ig nem kell majd egy centet sem költenie az azerothi kalandjaira.

"Amint ráeszméltem, hogy mi történik, azonnal beugrottam a Keyringre, és felhasználtam minden 1 éves előfizetési kódot, ami megmaradt."

A tweet alapján úgy hangozhat, hogy kizsebelte a belső rendszert, de ennél egyszerűbb a sztori. Minden Blizzard dolgozó kap különböző kulcsokat, melyeket a belsős Keyring szolgáltatáson tárolnak. A dolgozóknak például éves World of Warcraft kódok is járnak, melyeket Holisky évekig hagyott felgyűlni. Valójában csak annyi történt, hogy a saját, megmaradt kulcsait csapta hozzá gyorsan a fiókjához, mielőtt azok veszendőbe mentek volna.

A slusszpoénja a dolognak, hogy amint az emberek realizálták a helyzetet, és sorban kezdtek bejelentkezni a Keyringjeikre, a rendszer összeomlott, a kódokhoz pedig már nem férhettek hozzá. Holisky szerencséje, hogy mindenki előtt sikerült becsúsznia a felhalmozódott kincseiért.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)