Hirdetés

Elítélték a játékost, aki ráküldte a kommandósokat a Ubisoft montreáli irodájára

|

Az illetőt előtte számos alkalommal kitiltották a Rainbow Six: Siege-ből csalás miatt.

Hirdetés

2020 novemberében túszejtés miatt riasztották a montreáli rendőrség különleges egységét a Ubisoft irodájához, amiről mi is beszámoltunk. Bár utóbb bebizonyosodott, hogy vaklármáról van szó, és senki sem sérült meg, a fegyveresek kiérkezése riadalmat keltett, a Ubisoft Montréal alkalmazottai közül egyesek elbarikádozták magukat, mások a tetőre menekültek, mert azt hitték, megtámadták őket.

A szerencsés kimenetelű swattingot követően a Ubisoft és a hatóságok közös erőfeszítéseinek köszönhetően sikerült kézre keríteni a feltételezett tettest. A francia állampolgárságú Yanni Ouahioune egyáltalán nem volt ismeretlen a kiadó számára, mivel a bírósági iratok alapján több mint 80 alkalommal tették ki a szűrét a Rainbow Six: Siege-ből csalás miatt.

Hirdetés

Ouahioune rovásán akadt még egy s más, többek között túlterheléses támadásokat indított egy francia kormányhivatal honlapja, valamint a Minecraftot fejlesztő Mojang ellen. Most azonban utolérte a végzete, a Montreal Gazette beszámolója szerint egy párizsi bíróság három év közérdekű munkára ítélte. Ezen felül kártalanítania kell majd az áldozatait, valamint mentális problémái miatt kezelésnek is alá kell vetnie magát.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)