Hirdetés

Elkészült a Witcher világának legpontosabb térképe

|

Egyetemi hallgatók készítették el azt a térképet, ami a lehető legprofibb módon vázolja fel Andrzej Sapkowski világhírű szörnyvadászának világát.

Hirdetés

Andrzej Sapkowski kelet-európai motívumokkal teleszőtt fantasy világa napjaink egyik legnépszerűbbike, ami mostanra már nem csak a CD Projekt Red zseniális szerepjátékainak köszönheti a sikerét, hanem a Netflix tévésorozata révén is szélesebb közönséghez juthat el.

Egy ilyen kitalált univerzumban nagyon fontos, hogy ne csak a főbb cselekményszálak és szereplők, de az apró részletek is helyükre kerüljenek és konzisztensek legyenek egymással, mert ezek a kis ötletek fogják élettel telivé tenni az egyébként teljesen fiktív világot. Szerencsére Sapwkoski világa ilyen szempontból helyén van, és ha valaki összeszedi a darabokat, akkor aprólékos térképet vázolhat fel arról, hogy hogyan is néz ki a Kontinens mind domborzati, mind pedig közigazgatási szempontból.

Hirdetés

A Varsói Egyetem néhány lelkes hallgatója összeállt, hogy megalkossa a Witcher világának eddigi a legpontosabb térképét, ami annyira remekül sikerült, hogy a játékok hivatalos közösségi oldalán is megjelent:

Egyébként valóban nagyon szép munka lett, a jelölésrendszer valódi térképekről ismerős, ábrázolja a domborzatokat is és gyakorlatilag minden város és térség megjelenik rajta, amelynek az elhelyezkedését be lehet tájolni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Azért is érdekes a térkép, mert ha összehasonlítjuk a játékbeli világtérképpel, akkor az egyes területek elhelyezkedése nagyjából helyén van, de a távolságok eléggé máshogy alakulnak, ami jól perspektívába helyezi, hogy mennyi időt spórolunk meg valójában a gyors utazás funkcióval.

Ha egyébként fel akartok zárkózni Witcher/Vaják fronton, akkor az alábbi maraton magyarázó sokat segíthet. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)