Hirdetés

Ha szeretted a Twin Peaks sorozatot, ezt a játékot muszáj kipróbálnod

|

Már elérhető a rajongói Twin Peaks: Into the Night demója, ami tökéletes múltidézés.

Hirdetés

David Lynch és Mark Frost ikonikus sorozata, a Twin Peaks eredetileg két évadot élt meg 1990 és 1991 között (és egy előzményfilmet 1992-ben), majd 2017-ben visszatért egy harmadikra is. A szériában Dale Cooper FBI-ügynök nyomozását követhettük figyelemmel, aki Laura Palmer gyilkosságát igyekezett felgöngyölíteni a festői szépségű, fiktív Twin Peaks városban. 

A produkció aztán felütötte a fejét a televízión kívül is: a merchandise mellett kapcsolódó regények készültek, és 2019-ben megvalósult egy VR-játék is a Twin Peaks VR képében, amely a Collider Games, a Showtime és David Lynch együttműködésének köszönhetően valósult meg. 

Hirdetés

Egy ingyenes rajongói alkotásnak köszönhetően most azok is elmerülhetnek kicsit Twin Peaksben, akiknek nincs VR-készülékük, ugyanis elkészült a Twin Peaks: Into the Night PC-s demója. Ebben a garázsprojektben egy PS1-stílusú adaptáció idézi meg David Lynch és Mark Frost kultikus sorozatát, amelyet egy kétfős csapat, a Blue Rose Team készített lelkesedésből, a szabadidejében, ezt érdemes észben tartani, amikor az itch.io-ról letöltitek a kipróbálható változatot, vagy amikor belenéztek: 

A készítők örömmel fogadják a visszajelzéseket, a demó célja ugyanis az, hogy megmutassák, milyen irányba haladnak és hogy szívüket-lelküket beleadják a projektbe. Már dolgoznak a következő kiadáson, még egy kis türelmet kérnek hozzá, de hamarosan az is jönni fog. 

Bár a játéknak hivatalosan nincs köze sem a sorozathoz, sem annak alkotóihoz, azonban olyan élményt ígér, amellyel elmerülhetünk a széria világában: Cooper bőrébe bújva megpróbálhatunk megoldani egy rejtélyt egy szelet meggyes pitét és egy átkozottul finom kávét fogyasztva. Hősünk szolgálati jelvényével, megbízólevelével, Laura Palmer fényképével, Teresa Banks aktájával és egy megbízható hangrögzítővel felszerelkezve láthatunk munkához igazi retró-stílusban. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)